Cumartesi, Temmuz 27, 2024

İzmir’de en çok DASK poliçesi yapılıyor

İzmir Varyant

Generali Sigorta, Ege Bölgesi’nin en büyük illerinden İzmir’in sigortacılık verilerini açıkladı. Generali Sigorta verilerinden derlenen bilgilere göre İzmir’de genel portföy ortalaması müşteri yaşı 49 olurken, sigorta hizmeti alanların yüzde 54’lük büyük çoğunluğunun 35-55 yaş aralığındaki bireylerden oluştuğu görüldü. 

Generali Sigorta’nın derlediği verilere göre İzmir’de en çok yapılan sigorta türü DASK olarak öne çıkıyor. DASK poliçeleri yüzde 45’lik oran ile ilde ilk sırada yer alıyor. DASK poliçelerini yüzde 18 ile kasko ve yüzde 7 ile konut poliçeleri izliyor.


Müşterilerin yüzde 83’ü acente kanalından geliyor

İzmirlilerin sigorta ürünlerine ulaşırken en sık kullandığı yöntem ise acenteler olarak görülüyor. Müşterilerin sigorta ürünlerine nereden ulaştığı ve satın aldıkları incelendiğinde en çok yüzde 83’lük oranla acente kanalının öne çıktığı görülüyor. Bu oranı yüzde 17 ile Direkt Kanal izliyor.

İzmir’de yeni müşteri oranı yüzde 60

Verilere göre İzmir’de sigorta yaptıran müşteriler arasında yeni iş müşteri oranı yüzde 60 olurken, yenileme oranı ise yüzde 40 olarak öne çıkıyor. Generali Sigorta müşterilerinin yenileme oranı ortalama olarak yüzde 37 olurken, İzmir’deki yüzde 40’lık oran tüketici ömür değerinin bu il müşterileri içerisinde ortalamanın üzerinde olduğunu gösteriyor. İzmir’de sigorta yaptıranların cinsiyet dağılımlarına bakıldığında ise yüzde 60 erkek – yüzde 40 kadın dağılımı göze çarpıyor.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM