Cumartesi, Temmuz 27, 2024

İhracat kapıları R+T Turkey ile açılıyor

rt turkey

Güneşten koruma ve otomatik kapı sistemleri alanında Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki ülkeleri buluşturan uluslararası ticaret fuarı R+T Turkey bu yıl 14-16 Eylül tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde 6’ncı kez gerçekleştirilecek.

Fuarda, Almanya, İtalya, Romanya, Çin, Pakistan ve Türkiye’den toplam 130 katılımcı firma yer alacak. Messe Stuttgart Ares Fuarcılık tarafından düzenlenecek fuar, 90 ülkeden 7 bin ziyaretçi ağırlayarak yeni ihracat kapıları için önemli bir nokta olacak. Sektörün öncü firmalarının yer aldığı fuar, yatırımcı, üretici, perakendeci, bayi, satış mağazası, toptancı, distribütör, mimar, iç mimar, inşaat mühendisi gibi sektör temsilcilerini uluslararası ticaret platformunda bir araya getirecek.


“Ziyaretçilerin %42’si yabancı satın alma temsilcileri”

İlk olarak 2013’te düzenledikleri R+T Turkey ile birlikte sektördeki birçok katılımcının ihracat potansiyelini arttırmasına katkıda bulunduklarını belirten Messe Stuttgart Ares Fuarcılık Genel Müdürü Ufuk Altıntop, geçtiğimiz yıl yabancı ziyaretçi sayısını rekor seviyeye çıkardıklarını vurguladı.

Altıntop, “Ziyaretçilerimizin yüzde 42’sini yabancı satın alma temsilcileri oluşturdu. Bu durumun katılımcılarımızın ihracat hedefleri açısından oldukça olumlu fırsatlar sunduğunu düşünüyoruz” dedi. R+T Turkey’in yeni ve gelişmekte olan pazarlarda mevcut iş birliklerini büyütme ve iş birliği sağlama fırsatları sunduğunu söyleyen Altıntop, “2022’de en çok ziyaretçi gelen on ülke Romanya, Rusya, Bulgaristan, Yunanistan, Almanya, İsrail, İran, Fas, Birleşik Krallık ve Ürdün oldu. Avrupa pazarından fuarımıza ilgi gösteren diğer ülkeler arasında Norveç, İsveç, Danimarka, Hollanda, Fransa, Avusturya, İspanya, İtalya, Portekiz ve Polonya bulunuyor” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM