Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Rosatom’dan yeni yatırım

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom, Rusya’nın iyonlaştırıcı radyasyon pazarındaki kilit oyunculardan biri olan Axenter şirketler grubunu bünyesine kattı.

Sağlık teknolojisi biriminin bir parçası olan Gıda ve tek kullanımlık tıbbi ürünleri ışınlama işlemi konusunda uzmanlaşmış Axenter şirketler grubunun hisselerinin yüzde 100’ünü satın alan Rasatom, böylece, bünyesindeki şirketleri genişlemek için önemli bir adım atmış oldu.


İnsan vücudu ve doğaya zarar vermiyor

Rusatom Healthcare CEO’su Igor Obrubov konuya ilişkin olarak “İyonlaştırıcı radyasyonla ‘soğuk’ sterilizasyona yönelik talep dünya çapında son birkaç yıldır artıyor. Söz konusu teknik, şimdiye kadarki en gelişmiş, en uygun maliyetli ve en güvenli tekniklerden biri. Ürünleri iyonlaştırıcı radyasyonla işleme teknolojisi insan vücudu ve doğaya zarar vermiyor. Dünyada tarımsal ürünlerin radyasyonla işlenmesine yönelik yaklaşık 200 tesis faaliyet gösteriyor. Söz konusu yöntem, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Ajansı (FAO) ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) tarafından onaylandı”ifadesinde bulundu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM