Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği Resmi Gazete’de

milli eğitim meb

Milli Eğitim Bakanlığı ortaokul ve ortaöğretim kurumlarındaki ortak yazılı sınav faaliyetlerinin usul ve esaslarına yönelik düzenlemeye gitti.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan düzenlemenin amacı, “Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan merkezî sistem sınavları, ulusal/uluslararası izleme araştırmaları, okul öncesi eğitim kurumları ve ilkokullarda akademik ve sosyal gelişimin takibi, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarındaki ortak yazılı sınav faaliyetlerinin usul ve esasları ile ölçme değerlendirme merkezi müdürlüklerinin görev, yetki ve sorumluluklarını düzenlemektir” ifadeleri ile belirtildi.


Düzenleme 6 bölümden oluştu

Milli Eğitim Bakanlı tarafından Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği’nde yapılan düzenleme 6 bölümden oluştu. Yapılan düzenlemede Ölçme ve Değerlendirme İlke ve Esasları, Sınav Uygulama Esasları ile Ulusal ve Uluslararası İzleme Araştırmaları, Merkezî Sistem Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar, Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürlüklerinin Kuruluşu, Açılması, Kapatılması ile Görev, Yetki ve Sorumlulukları ve Çeşitli ve Son Hükümler bölümlerinden oluşan düzenleme, Resmi Gazete’de yer alarak resmiyet kazandı.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM