Pazar, Eylül 8, 2024

“Konutta yeni hamle inşaat sektörüne can suyu”

İnşaat malzemeleri sanayi üretimi

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, hükümetin dar ve sabit gelirliye, uygun fiyat aralıklarında konut üretimine yönelik yeni hamlesini inşaat sektöre can suyu vermek olarak değerlendirdi. Akçam, ilk kez ev alacaklara uygun kredi konusunda kamu bankalarının da devreye sokulmasının önemli bir karar olduğunu bildirdi.

ATEM Başkanı Hakan Akçam, söz konusu programın sıkı ve disiplin içinde uygulanması halinde konutta yaşanan spekülasyonların önüne geçileceğini, kiraların dizginleneceğini ifade etti.

2024-2026 yıllarını kapsayan orta vadeli plan açıklanırken konutla ilgili politika konusunda önemli mesajlar verilmesini sektör olarak sevinçle karşıladıklarını ifade eden Akçam, “Konutta izlenecek yeni politika ile en başta konut arzı ile birlikte dar gelirli vatandaşlarımızın konuta erişim imkânının artırılacak olması çok yerinde olacak. İnşaat sektörünün de, dar ve orta gelirliye yönelik konutun yanı sıra işyeri ve arsa projelerini hayata geçirecek şekilde yönlendirilmesi de çok önemli. Kira ve konut fiyatlarındaki gelişmeleri de göz önünde bulundurarak, salgın döneminde daralan konut arzı hızla artırılmış olacak. Sosyal konut projelerinin geliştirilmesi ve dar gelirli vatandaşlarımızın konuta erişim imkânı artırılması da sevindiricidir” dedi.


“İlk konut ediniminin desteklenmesi önemli”

Akçam, emlak danışmanları olarak ilk konut için yaptıkları çağrıların da yetkililer tarafından dikkate alınmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Akçam, “Devletimizin uygun koşullarda sağladığı konut kredilerinin ilk defa konut edinecekleri desteklemesi sektördeki fiyat dalgalanmalarının önüne geçecektir. Dar ve orta gelirli vatandaşlarımızın uygun fiyat aralığında konut alabilmelerinin sağlanması da konut arzını artıracak, sosyal konut projelerini geliştirecektir” diye konuştu.

KAYNAKATEM
İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM