Cumartesi, Temmuz 27, 2024

‘İzmir Şehir Kartı’ ekimde kullanıma açılacak

Ticaret Gazetesi’nden Yağmur Öngün’ün haberine göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketi İzmir İnovasyon ve Teknoloji A.Ş. (İZTEK), tarafından hayata geçirilen ‘İzmir Şehir Kartı’ İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katıldığı toplantıda tanıtıldı.

İzmirlilerin, belediye hizmetleri olmak üzere tüm harcamalarında ve bankacılık işlemlerinde kullanılması hedeflenen ve dünyanın her yerinde alışverişlerde kullanılacak kartın ulaştırılmasına yönelik; İBB, İzmir Ticaret Odası (İZTO) ve İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği arasında protokol imzalandı.

Toplantıda konuşan Soyer, bu yeni proje ile yalnızca toplu ulaşımda değil, banka kartlarıyla aynı mantıkla çalışan bir ‘mobil cüzdan’ olarak da İzmirlilere hizmet vereceğini belirtti. Soyer, “Sistem bizim iki ayrı hedefimize hizmet ediyor. Birincisi İzmir esnafının kazancını artırarak ülkemizde yaşanan ekonomik krizin etkilerini bir nebze olsun azaltıyoruz. İkincisi ise vatandaşlarımızın istedikleri ürünlere indirimli olarak erişimini mümkün kılıyoruz. Böylelikle şehrimizin refahını artırıyor ve bu refahın adil paylaşımını sağlıyoruz. İzmir Şehir Kartı’nın ekim ayı itibariyle tüm vatandaşlarımızın kullanımına açılacağını müjdelemek isterim. Bütçe planlamamız gereğince 2024 yılı sonuna dek yaklaşık 500 milyon TL’lik sosyal yardım yapacağız” dedi.


“Kart ile İzmir’in esnafı kazanacak”

Vatandaşların belediye hizmetleri başta olmak üzere tüm harcamalarını, online alışveriş ve para transferlerini, üstelik de dünyanın her yerinde bu kartla yapabileceğini aktaran Soyer, “Türkiye’de ilk kez bir Büyükşehir Belediyesi şehrin esnaflarına bu denli önemli bir kaynak sağladı. Rutin olarak devam ettiğimiz sosyal yardımları, İzmir Şehir Kartı sayesinde kentimizin esnafı ve tüccarı üzerinden ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Örneğin daha dün yeni eğitim öğretim dönemi başladı. Yaklaşık 20 bin ihtiyaç sahibi öğrencimiz için 10 milyon TL’ye  yakın kırtasiye yardımı sağladık. Bu yardımlar, onlara daha önce gönderdiğimiz İzmir Şehir Kartlarına yüklendi. Karttaki meblağ sadece sistemimize üye olan kırtasiyeci esnafında harcanabilecek. Yani İzmir’in esnafı kazanacak” diye konuştu.


“Sosyal yardımlar İzmir Şehir Kartı ile yapılacak”

Öğrencilerin yanı sıra düzenli olarak sosyal yardım yapılan yaklaşık 80 bin ihtiyaç sahibi haneye gıda, bot, mont gibi pek çok yardımların da yapıldığını belirten Soyer,  “Bu yardımlarımız da artık İzmir Şehir Kartı sistemine üye olan esnafımızdan tedarik edilecek. Arzu eden herkes İZTEK hizmet noktalarından cüzi bir ücretle hizmet sunan İzmir Şehir Kartı’na ulaşabilecek. 500 milyon TL’lik kaynağın tamamı, şehrimizin esnafı ve tüccarı üzerinden ihtiyaç sahiplerine aktarılacak. Öte yandan İzmir Şehir Kartı otoparklardan belediye işletmelerine ve kültür sanat etkinliklerine kadar kullanıcılarına birçok avantaj sunuyor” ifadesine yer verdi.


“Dünyanın her yerinde  banka işlemleri için kullanılabilecek”

İzmir Şehir Kart Projesi hazırlıklarına yaklaşık bir yıldır devam ettiklerini aktaran İzmir Teknoloji ve İnovasyon Şirketi (İZTEK) A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı  Ayhan Balıkçı, “Türkiye’de bir ilke imza attığımızın altını çizmek istiyorum.  Kart yalnızca toplu taşımada değil, sosyal yardım ödemeleri ve dünyanın her yerinde  alışveriş ve banka işlemleri için kullanılabilecek. Kart ihtiyaç sahiplerine alternatif alışveriş imkanı sunarken kent ekonomisine büyük katkı sağlayacak” dedi.


“İzmirli firmaların ticaretine destek sağlayacak”

İzmir Şehir Kartı, ihtiyaç sahiplerine nefes aldırmanın yanında İzmirli firmaların ticaretine de önemli oranda destek sağlayacağını dile getiren İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Oğuz Özkardeş,  “Fırsat eşitliğinin yaratılması ilkesince gıda, temizlik, hijyen, yemek, giyim, kırtasiye ve yakacak malzemeleri gibi tüm maddi yardımlarının ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ve kentin ticari yaşamının güçlendirilmesinin amaçlandığı bu proje ile kurumlar arası birliktelik ve şehrimizdeki ortak proje kültürü bir kez daha ortaya kondu. Odamızda bu proje kapsamın 92 bine aşkın üyesiyle, gıdadan tekstile uzanan 80 farklı  meslek komitesi altında faaliyet gösteriyor.  Oda olarak projenin güçlü temel üzerinde yükselmesine yönelik üyelerimizin doğru ve detaylı şekilde  bilgilendirilmesi konusunda çalışıyoruz.  Bu çerçevede ilk olarak kırtasiye ve gıda sektöründe faaliyet gösteren üyelerimizin projede yer almasına yönelik çalışmalar yapıyoruz” ifadesine yer verdi.


“Çocuklarımızın bot ve montlarıı ailelere ulaştırıldı”

İzmir Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ata, İBB Başkanı Tunç Soyer ve İTO Başkanı Mahmut Özgener’e de teşekkür ederek, “Geçen sene ayakkabıcılar sitesinden 12 arkadaşa bot yaptırdık, bunu İBB araçları tek tek ailelere ulaştırdı. Çocuklarımızın hep bot hem de montlarını bütün ailelere ulaştırdık” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM