Perşembe, Eylül 19, 2024

“Taraftarımız bu sezon gurur duyacakları bir takım görecek”

karşıyaka medical point takımı

Türkiye Voleybol Federasyonu Kadınlar 1’inci Ligi takımlarından Karşıyaka Medical Point, yeni sezon hazırlıklarına devam ediyor


Türkiye Voleybol Federasyonu Kadınlar 1’inci Ligi takımlarından Karşıyaka Medical Point, yeni sezon hazırlıklarına devam ediyor. Yeni sezonda ‘Sultanlar Ligi’ hedefi ile mücadele edecek Karşıyaka Medical Point takımının Genel Menajeri Halis Oğuz Özlütürk ve Baş Antrenörü Reşat Yazıcıoğulları, voleybol takımı ve gelecek sezona ilişkin Tunay Afyon’a özel açıklamalarda bulundu. Karşıyaka Medical Point Menajeri Özlütürk, taraftarların yeni sezonda, kazanmak için elinden gelenin fazlasını yapan bir takım göreceklerinden emin olabileceklerini söylerken, Yazıcıoğulları ise 17 Temmuz’dan beri yoğun şekilde çalıştıklarını ve takımın form durumunu 8 Ekim’deki ilk maça kadar yükseltmeyi amaçladıklarını söyledi.


“Sezon öncesi, tüm yılın hazırlığının yapıldığı dönem”

Karşıyaka Medical Point olarak yeni sezon çalışmalarına 17 Temmuz’da yapılan sağlık kontrollerinin ardından başladıklarını söyleyen Özlütürk, “Sezon öncesi hazırlıklar çok yoğun oluyor, bütün senenin temelinin olduğu, hazırlığının yapıldığı dönem. Baş Antrenörümüz Reşat hocanın ve teknik ekibin yaptığı programlar doğrultusunda hem A Takım, hem altyapı çok yoğun bir tempo ile başladılar. Çalışmalar iyi bir şekilde devam ediyor. Takımdan ayrılan oyuncularımız oldu. Sultanlar Ligi’ne ve başka takımlara giden oyuncularımız oldu. Geçen sezonki kaptanımız Liray ve ikinci kaptanımız Yaren bizimle kontrat yenilemediler, bizimle olmayacaklar” dedi. Özlütürk, transfer süreci başladığında teknik ekibin raporları doğrultusunda yoğun bir çalışma yaptılarını söyledi. “Bu sezon özellikle altyapıya, tamamen genç takım oyuncularımızın oynadığı 2’nci ligde de olan takımımıza da 8-9 oyuncu transferi yaptık” ifadesine yer veren Özlütürk, “Karşıyaka Spor Kulübü gibi kulüpler için bu transferlerin geleceğe dönük en önemli transferler olduğunu dile getiren Özlütürk, “A takımda da yer alabilecek transferler yaptık. Özellikle altyapıya ve genç takıma yaptığımız transferler çok önemli, takımımızın geleceğini oluşturacaklar. Geçen sezon Türkiye Gençler Ligi’nde yarı final oynadık, o takıma da takviye yaptık. Oradan çok kısa zamanda A Takım’a çıkacak 3-4 oyuncu olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.


“Terinin son damlasına kadar mücadele edecek takım oluşturuyoruz”

Karşıyaka Spor Kulübü’nün 2’nci Lig’deki voleybol takımının tamamen oyuncu yetiştirmeye yönelik kurulan bir takım olduğunu belirten Özlütürk, “O takımla gençler Türkiye Şampiyonası’nda derece elde etmek istiyoruz. A Takım’da hedefler biraz daha farklı. Öncelikle kesinlikle play-off’a kalmalıyız, sonrasında da play-off finalini hedefliyoruz. Ama bizim gönlümüzden geçen, iyi mücadele ederek çıktığımız her maçı kazanmak ve A Takımımızın Sultanlar Ligi’ne çıkmasını istiyoruz. Yeni sezonda terinin son damlasına kadar mücadele edecek, galibiyet için elinden gelenin fazlasını yapacak bir takım kuruyoruz. Kulübümüzü Sultanlar Ligi’ne çıkartabilecek güçteyiz. Taraftarımız bu sezon gelip maçlarımızı seyrettiğinde gurur duyacakları bir takım görecekler” sözlerine yer verdi. Yeni sezonda Karşıyaka Medical Point ismi ile mücadele hatırlatan Özlütürk, Medical Point CEO’su Veysi Kubba’nın Voleybol Şube Başkanlığı’nı üstlenmesinin kendileri için büyük bir şans olduğunu söyledi.  


“Altyapı çalışmalarımızı 3 salonda yapıyoruz”

Altyapılardaki oyuncu taramalarını çok düzenli ve yoğun şekilde aralıksız sürdürdüklerini kaydeden Özlütürk, “Karşımıza çıkan tablodan memnunuz ama yeterli değil. Daha çok yere dokunmamız lazım. Daha çok spor salonu organizasyonu yapmalıyız. Daha çok yerde olmalıyız. Ama elimizdeki imkanları da oldukça verimli kullanıyoruz” dedi. Çalışma yaptıkları tesislerin sayısını arttırmaları gerektiğini dile getiren Özlütürk, “Hem genç takımımızın, hem ikinci lig takımımızın kullandığı Suat Cemile Balcıoğlu Spor Salonu’nun kullanımında Karşıyaka Belediyesi bize çok büyük destek veriyor. Kendi yürüttüğümüz ‘Bir parke de sen koy’ isimli kampanya ile bir salon yapma girişimi oldu, salona eski başkanlarımızdan Dr. Tibet Kızılcan Salonu ismini verdik.  Maçlarımızı oynadığımız Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu, Barış Tezel Spor Salonu, Suat Cemile Balcıoğlu Spor Salonu ve Dr. Tibet Kızılcan Spor Salonu olmak üzere Karşıyaka’da 3 tane salonda altyapı çalışmalarımız devam ediyor” ifadesinde bulundu.


“Türk voleybolunun en büyük değeri altyapıları”

Sponsorların ve taraftarın işin içine daha fazla dahil olması adına ligdeki sistemin değişmesi gerektiğini söyleyen Özlütürk, “Play-off sistemine giriyoruz, tarafsız sahada üç gün üst üste oynuyoruz ama futboldaki gibi kendi evinde ve deplasmanda oynanan ve ev sahibi avantajının olduğu şekilde , kendi taraftarının önünde oynadığın zaman bunlar gelir kapısı oluşturacak” dedi. Kulüpler için altyapıların çok önemli olduğunu vurgulayan Özlütürk, “Geçen sezon Türkiye Gençler Şampiyonası’nda son 4’e kalan takımlar Fenerbahçe, Vakıfbank, Eczacıbaşı ve Karşıyaka Spor Kulübü’ydü. Saydığım kulüplerden 3’ü Sultanlar Ligi’nde de zirvede. Umut ediyorum biz de kısa sürede o ligde olacağız ve oraları zorlayacağız. Her branşta işin olmazsa olmazı altyapı. Bir şeyler yetişmeli ki üst taraflarda, milli takımlarda başarı gelsin. Bence Türk voleybolunun en büyük değeri altyapıları. Bunun sayısının daha da artması lazım. Altyapı olmadan bizim gibi kulüplerin ayakta kalması söz konusu olamaz” diye konuştu.


“Voleybolun finansal olarak önde olması federasyona bağlı”

Voleybolun, başarı olarak futbol ve basketboldan daha çok önde olduğunu söyleyen Özlütürk, “Finansal olarak da basketbol ve futbolun önüne geçilebilmesi için federasyona çok büyük işler düşüyor. Türkiye Voleybol Federasyonu ve Başkan Mehmet Akif Üstündağ, sportif anlamda tartışmasız çok başarılılar. Gelir kaynaklarını da hızlandırdılar. Televizyonlarda ve sosyal medyalarda lig isimleri ve sponsorluk iş birliklerini görüyoruz ama bunu kulüplere yansıtmak çok önemli ve değerli” dedi.  Milli Takım’ın başarısının altında esasında kulüplerin başarısının olduğunu ifade eden Özlütürk, “Eczacıbaşı, Vakıfbank ve Fenerbahçe’nin kadın voleybol takımları dünyada çok iyiler, başarılılar. Ayrıca çok büyük bütçelere ve iyi sporculara sahipler. Bence bu kulüpler, Milli Takım’ın başarısında da çok büyük rol oynuyor. Bu noktada altyapı milli takımlarının başarılı olması için kulüplerin iyi olması lazım, sonuçta bu sporcular burada yetişiyor. Federasyon büyük işler başarıyor. Kulüpleri maddi olarak rahatlatacak organizasyonlar yapacaklarına da inanıyorum” ifadelerini kullandı.


“Ligde kurum takımları, camia takımlarından daha fazla”

Karşıyaka Medical Point takımının yer aldığı ligde kurumlara bağlı oluşturulan takımların, camia takımlarından daha fazla olduğunu ifade eden Özlütürk, “Kurum kulüplerinin oluşturulmasının en büyük sebebi ekonomik durum. Camia kulüpleri, her ne kadar kadın voleybolu çok başarılı olsa da çok fazla bütçe ayıramıyorlar. Bu noktada da şapkayı önümüze koymamız gerekiyor. Voleybolun yan gelirleri, federasyon gelirleri, lig gelirleri çok düşük, yok diyebileceğimiz kadar düşük” değerlendirmesinde bulundu. Özlütürk, “Bu durum da camia kulüplerinin bu işten biraz daha uzak durmasına sebep oluyor. Başarı olarak futbol ve basketbolun önündeyiz ama gelir olarak çok altındayız.  O zaman da finans gücü iyi olan kurumlar bu işe yatırım yapabiliyorlar” diye konuştu.


“Bütçe dahilinde nokta atışı transferler yapmaya çalışıyoruz”

Sezonu açtıkları 17 Temmuz’dan beri yoğun şekilde çalışma yürüttüklerini belirten Karşıyaka Medical Point Baş Antrenörü Reşat Yazıcıoğulları ise takımın form durumunu 8 Ekim’deki ilk maça kadar yükseltmeye çalışacaklarını söyledi. Yazıcıoğulları, “Form olarak ligin 3-4’üncü haftasından sonra tamamen en üst seviyeye gelmiş oluruz diye düşünüyorum. Voleybolda camianın gücü üretimi ile orantılıdır. Hiçbir şey üretmeden tüketmeye geçilirse o da her anlamda kısa süreli bir birliktelik olur” dedi. İki yönlü bir misyonları olduğunu ifade eden Yazıcıoğulları, “Misyonumuz önce olabildiğince yeni oyuncu yetiştirmek, daha sonra da elimizdeki oyuncuların bireysel fizik ve teknik oyun kapasitelerini geliştirmek. Onun için bizim işimiz çok meşakkatli. Toplama bir takım olmadığımız için, bütçe dahilinde nokta atışı transferler yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Yazıcıoğulları, “Bu sezon öncelikli hedefimiz grupta ilk 4 takım arasına girip play-off’a kalmak. Maçlarda çok yoğun bir seyirci ilgisi var. Sadece galip geldiğimiz zamanlarda değil, her zaman seyirci desteği görüyoruz, taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Bu sezon her takım rakibimiz. Lig başlamadan, hazırlık maçları bile yapılmadan rakipler hakkında konuşmak bana doğru gelmiyor. Hafta hafta bakacağız” diye konuştu.


“Genç sporculara planlı ve disiplinli olmalarını öneriyorum”

  Takımın 19-20 yaş ortalamasına sahip oyunculardan kurulu olduğunu aktaran Yazıcıoğulları, “Sporcularımız eğitimine devam ediyor, oyuncularımızın dörtte üçü lise-üniversite öğrencisi. Sınavların zamanına göre antrenman ve deplasmanlarımızı planlıyoruz. Sporla eğitimi bir arada ilerletmeye çalışan gençlere planlı ve disiplinli olmalarını öneriyorum” dedi. ‘Disiplin’ ile içsel disiplini vurgusu yaptığını söyleyen Yazıcıoğulları, “Bireysel disiplin çok önemli. Okul ve antrenman saatlerini planlamayı öğrenen, bu planlamayı kendi içerisinde düzgün yapan oyuncular eğitimden ve voleyboldan geri kalmıyor. Bu planlamayı iyi yapamazlarsa her iki taraf için de negatife düşebilirler. Oyuncularıma şunu hep söylüyorum. Bir insanın en büyük zaferi içindeki tembelliği yenmektir. Bunun için de iyi planlama ve disiplin gerekiyor” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM