Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete’de yayımlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan 2 milletlerarası anlaşma, Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan anlaşmalarda Macaristan ve Etiyopya ile yapılan anlaşmalar karara bağlandı.

Ankara’da 11 Kasım 2021’de imzalanan “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Macaristan Hükümeti Arasında Spor Alanında İşbirliği Anlaşması”nın onaylanması hakkındaki karar Resmi Gazete’de yer aldı.

Yayımlanan kararda “11 Kasım 2021 tarihinde Ankara’da imzalanan ekli “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Macaristan Hükümeti Arasında Spor Alanında İşbirliği Anlaşması’nın onaylanmasına, 244 sayılı Kanunun 5’inci maddesi ile 9 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2’nci ve 3’üncü maddeleri gereğinde karar verilmiştir.”

Söz konusu anlaşma, iki ülke arasındaki yakın ilişki ve işbirliğini güçlendirmeyi ve mütekabiliyet, karşılıklı anlayış ve fayda ilkesi temelinde spor alanında taraflar arasında işbirliğini teşvik etmeyi amaçlıyor.


Etiyopya ile askeri çerçeve anlaşması

Ankara’da 18 Ağustos 2021’de imzalanan “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Askeri Çerçeve Anlaşması”nın onaylanması hakkında karar da Resmi Gazete’de yayımlandı.

18 Ağustos 2021 tarihinde Ankara’da imzalanan ve 7453 sayılı Kanunla onaylanması uygun bulunan ekli “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Askeri Çerçeve Anlatması’nın onaylanmasına, 9 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2’nci ve 3’üncü maddeleri gereğinde karar verilmiştir.

Anlaşma, tarafların egemenliği ve eşitliğine karşılıklı saygı temelinde çeşitli askeri alanlarda işbirliğini içeriyor.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM