Pazar, Eylül 8, 2024

EGİKAD 15’inci yaşını kutladı

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD), kuruluşunun 15’inci yıldönümünü kutladı. Kutlama programına İzmir iş dünyasından önemli isimler ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer eşlik etti. Yıldönümü programında konuşan EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şahika Aşkıner, “2008’den bugüne bayrağı devralan her yönetim daha da başarılı olarak kendisinden sonra gelen yönetimlere daha güçlü bir EGİKAD devretti. Bugün burada EGİKAD, İzmir iş dünyasının en önemli kadın derneği olarak bulunuyorsa, bunda emek veren, projelerde çalışan EGİKAD’lı kadınların payı büyüktür, hepsine teşekkür ediyorum” dedi.


“Kadın girişimcilerin dijital becerilerini geliştirmeye destek veriyoruz”

Dernek olarak ana misyonlarının İzmir’de ve bölgede kadın girişimci sayısını artırmak olduğunu söyleyen Aşkıner, erkek egemen iş dünyasında kadınların işbirliklerini büyüterek güçlendirmeye devam edeceklerini belirtti. Aşkıner, yeni girişimcilere rol model olduklarını ve tamamladıkları iki Avrupa Birliği (AB) projesi ile özellikle yolun başında olan kadın girişimcilerin dijital becerilerini geliştirmeye destek verdiklerini vurguladı.


Yılmaz: EGİKAD’ın geldiği nokta muazzam

EGİKAD Kurucu Başkanı Işın Yılmaz da kadının iş dünyasında sesi olmak ve girişimci kadınların yolunu aydınlatmak hedefiyle 15 sene önce yola düştüklerini kaydetti. Yılmaz, konuşmasında bu yıllar içerisinde özellikle kendi başkanlığı döneminde yapılan önemli uluslararası ziyaretlerden ve ulusal projelerinden bahsederek geldikleri noktayı ‘muazzam’ olarak tanımladı.


Soyer: İzmir’in kadınlarının sorumluluğu sadece İzmir’le sınırlı olamaz

İzmir’de kadınların şehrin kimliğine damgasını vurduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de “Kadının elinin değdiği yerde bir başka terbiye, medeniyet başlıyor. İzmir o yüzden Türkiye’nin en farklı şehridir. En demokratik, en güzel şehridir. İzmir’in kadınlarının Türkiye’deki kadınlara öncülük etmesi gerektiğine inanıyorum. İzmir’in kadınlarının sorumluluğu sadece İzmir’le sınırlı olamaz. Tarih boyunca da olmamış. Türkiye’deki aydınlık geleceğin mimarı kadınlar olmak zorunda. O kadınların da öncülüğünü İzmirli kadınlar yapmak zorunda” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM