Türkiye’nin önde gelen elektrik motoru üreticilerinden Volt Motor, yeni bir Pik Döküm Tesisi’ni devreye sokuyor. Volt Motor, Pik Döküm Tesisi ile ürün gamını daha da genişletirken, Türkiye’nin en büyük elektrik motoru üreticilerinden biri olarak konumunu güçlendirmeye devam ediyor. Bu stratejik adım ile Volt Motor, sürdürülebilirlik ilkeleri kapsamında; geri dönüşüm ve çevresel etkiler alanında önemli bir yatırıma imza atıyor.
İlk sürdürülebilirlik raporunu yayınlayan Volt Motor, geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik ilkelerini üretim süreçlerinin merkezine yerleştiriyor. Saya Grup bünyesindeki Volt Motor, yeni yatırımı sayesinde geri dönüşüm, doğal kaynakları koruma ve çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlama taahhüdünü güçlü bir şekilde sürdürüyor.
“Sürdürülebilirlik alanında emin adımlarla ilerliyoruz”
Saya Grup’un kuruluşunda belirlediği sermaye ötesi değerlerden aldıkları güçle yeni bir yatırıma daha imza attıklarını söyleyen Volt Motor Genel Müdürü Ahmet Sancak, “Denemelerimiz son derece başarıyla sonuçlandı. Pik Döküm Tesisi’nde üretime başladık. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne ulaşma doğrultusunda yaptığımız bu yatırımla, sürdürülebilirlik alanında emin adımlarla ilerliyoruz. Gerek ülke ekonomisine gerek istihdama fayda sağlayacak bir yatırım olmasını temenni ediyoruz” dedi.
Projenin ilk etabı tamamlandı
Pik Döküm Projesi’nin, yönetim kurulu tarafından 2022 yılında alınmış stratejik bir karar olduğuna işaret eden Sancak, bu doğrultuda fizibilite ve kurulum çalışmalarına başladıklarını anlattı. Pik Döküm Tesisi’nin, Volt Motor ve Volt Redüktör’ün ihtiyaçlarını karşılayacağını belirten Sancak, “Önümüzdeki süreçte ayrıca dış firmalara döküm parça imalat ve satış işlemleri ile ticari faaliyetlerine hız kazandırmasını hedefliyoruz. Yatırımlarımızı devam ettireceğiz. 2 Etaptan oluşan projemizin ilk etabında reçineli kum kalıplama sitemi ve bunu besleyecek ergitme ünitesi kısmımız tamamlandı. Üretim kapasitesi 6 bin 500 ton/yıl olan tesisimizde üretime başladık. Yatırımımızın 2. etabında, yaş kum kalıplama ve bunu besleyecek ergitme ocakları ile 15 bin ton/yıl kapasiteye ulaşacağız” diye konuştu.