Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Xi’nin yardımcısı, Guterres ve Blinken ile görüştü

Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Han Zheng, BM Genel Kurulu’na katılmak için gittiği New York’ta BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile ayrı ayrı görüştü.

Han, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping tarafından ileri sürülen Kuşak ve Yol inisiyatifi, Küresel Kalkınma İnisiyatifi, Küresel Güvenlik İnisiyatifi ve Küresel Medeniyet İnisiyatifi’nin BM’nin idealleri ve hedefleri ile son derece uyumlu olduğunu ve uluslararası toplumdan geniş kabul ve destek gördüğünü belirtti. Guterres de Çin’e BM davasına verdiği kararlı desteklerden dolayı teşekkür ederek, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping tarafından ileri sürülen tüm inisiyatifleri takdirle karşıladıklarını ve Çin’in dünyanın doğru yönde ilerlemesine öncülük etmesini beklediklerini kaydetti.

İki ülkenin birbirine destek vererek refaha kavuşacak

Han Zheng, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile gerçekleştirdiği görüşmede, sağlıklı ve istikrarlı şekilde gelişen Çin-ABD ilişkilerinin hem iki ülke hem de dünyanın yararına olduğuna işaret ederek, Çin’in kalkınmasının ABD için meydan okuma değil, fırsat olduğunu ve her iki ülkenin birbirine destek vererek beraber refaha kavuşabileceğinin altını çizdi.


İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM