Pazartesi, Eylül 16, 2024

Gelişim Koleji, yetiştirdiği oyuncularla yeni sezonda başarı hedefliyor

gelişim koleji

Gökgöz, mütevazı bir kadro oluşturduklarını belirterek, yeni sezonda gidebildikleri son noktayı hedeflediklerini söyledi


Türkiye Voleybol Federasyonu Kadınlar 2’nci Ligi takımlarından Gelişim Koleji, yeni sezon hazırlıklarına sürdürüyor. Yeni sezonda play-off hedefi ile mücadele edecek Gelişim Koleji Spor Kulübü Baş Antrenörü Yasin Gökgöz, voleybol takımı ve gelecek sezona ilişkin Tunay Afyon’a değerlendirmelerde bulundu. Türkiye Voleybol Federasyonu Bayanlar 2’nci Ligi’nde yeni sezonda play-off hedefleri olduğunu söyleyen Gökgöz, yeni sezonda mütevazı kadro ile başarı istediklerini aktardı.


“Bu sene öncelikli hedefimiz ilk ikiye girerek play-off’a kalabilmek”

Gelişim Koleji’nin yeni sezon hazırlıklarına 24 Temmuz’da başladığını söyleyen ve yeni sezonda çok zor bir grupta mücadele edeceklerini belirten Gökgöz, “2 sezondur zorlu gruplarda mücadele ediyoruz. Bu sezon sayı arttı. Manisa Büyükşehir Belediyesi, Akhisar Belediyesi, Bergama Belediyesi, Karşıyaka Spor Kulübü bizim grubumuzda. Bu takımlar arasında play-off’a kalırsak ilk hedefimizi gerçekleştirmiş olacağız. Play-off’un ardından nasıl olacağına maç maç bakacağız, çünkü 16-17 yaşındaki oyunculardan oluşan kadro ile oynuyoruz, gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Ama önceliğimiz play-off etabına kalmak” dedi. Karşıyaka Spor Kulübü gibi altyapısı iyi olan, 2’nci Lig’de oynayan takımlar olduğunu vurgulayan Gökgöz, “Karşıyaka Spor Kulübü, o nedenle bize güçlü bir rakip olacak. Bergama Belediyesi de yatırım yaptı, Akhisar Belediyesi de direkt 1’inci Lig’e çıkmak için bir takım oluşturdu. Manisa Büyükşehir Belediyesi de Akhisar Belediyesi gibi yüksek maliyete ve büyük maaşlar vererek bir takım kurdu. Bunlar içinde ilk 4’e girersek bizim için iyi olur, ilk 2’de bitirirsek hedefimize ulaşırız” diye konuştu


“Oyun sistemi, plan ve potansiyelli oyuncular varsa başarı gelir”

Gelişim Koleji Spor kulübü olarak altyapıya önem verdiklerini ifade eden Gökgöz, “İlk geldiğimizde de takımı baştan kurmuştuk. Her sene altyapı oyuncularımızın yanına aldığımız birkaç tecrübeli sporcuyu gençlerle birleştirerek güzel bir takım kurmaya çalışıyoruz. Bu sene, geçen seneki takımdan 2 sporcu kaldı, herkes iyi takımlara transfer oldu. Bize katılan oyuncular, genç ve potansiyelli oyuncular. Kendi potansiyellerini bizimle çıkarabileceklerine onlar da inanıyor. İki yılda da oyuncularımız potansiyellerini hep daha da yukarı çıkardılar. Maksimumu ne ise oraya çıktılar, kimi 1’inci Lig’e, kimi Sultanlar Ligi’ne gitti. Oturttuğumuz bir oyun sistemi vardı, o sayede o seviyeye çıktık. Oyun sistemi, plan ve potansiyelli oyuncular varsa başarı gelir” dedi.  Aynı başarıyı bu takımla da elde etmek istediklerinin altını çizen Gökgöz, “Bu biraz süreç istiyor, hemen olacak bir şey değil, çünkü hepsi tecrübesiz, genç ve potansiyelli oyuncular. Bu uyumu ne kadar çabuk sağlarsak o kadar çabuk başarı geliyor. Umarım hızlı şekilde bu uyumu sağlayıp başarıya gideceğiz” diye konuştu. 

Yeni oluşan takımların ihtiyaç duyduğu uyum sürecini ikiye ayıran Gökgöz, “İlki psikolojik olarak bir uyum süreci, arkadaşlık ile ilgili; ikincisi de bizim istediğimiz voleybol sistemine bir uyum süreci var. Psikolojik uyum daha hızlı tamamlanabiliyor ama istediğimiz voleybol sistemine uyum henüz oluşmuş değil, en az 1 buçuk ayımız daha var. Toplam 3 aya ihtiyacımız var. Sürecin daha hızlı ilerlemesi için sosyal faaliyetler yapıyoruz. Voleybolun dışında da beraber zaman geçiriyoruz. İşin teknik yönünü geliştirme adına yoğun mesai yapıyoruz. Bireysel, takım halinde ve mevkisel toplantılar yaparak yeni oyuncularımıza kendi sistemimizi öğretmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.


“Transferde 5 milyon TL harcayan kulüp, başarısız olunca takımı kapatıyor”

Görevde oldukları her sezon kadrolarını yenilediklerini paylaşan Gökgöz, “Altyapıdan aldığımız oyuncularımızın yanında 3 transfer yaptık. Bu sezon 15 oyuncumuzun 12’si altyapı sporcumuz, o 3 oyuncumuz seneye olmazsa bizim için sorun olmaz çünkü alttan gelen oyuncu çok. Belki 1-2 tecrübeli oyuncu transferi yapıp biz yine kadromuzun yüzde 80’ini korumuş olup devam edeceğiz, bizim de amacımız bu” değerlendirmesinde bulundu. 

Kulüp başkanı ve yönetimin amacının, sporcu altyapı yaşı dolana kadar, çok iyi performans da gösterse sporcu Gelişim Koleji’nde kalmasını sağlamak olduğunu ifade eden Gökgöz, “Kulüp olarak, belediye takımları gibi çok para harcayarak üst liglere çıkma isteğimiz yok. Transfere 5 milyon TL harcayarak kadrosunu tecrübeli oyunculardan oluşturan bir takım, 1’inci lige çıkamayarak play-off’ta eleniyor ve sonra takımı kapatıyor. Biz bu duruma hiçbir zaman düşmek istemiyoruz. O yüzden mütevazı bir takım kurup gidebildiğimiz yere kadar gidip bunun yanında da oyuncu yetiştirebiliyorsak; başkandan antrenöre, kulübü yönetenler olarak çok mutlu oluyoruz. Hem mütevazi hem oyuncu yetiştiren hem oyuncu kazandıran hem de play-off’larda oynayan takım olabiliyorsak bizim için mükemmel” ifadelerini kullandı. Geçen sezon 18 yaş ortalaması ile yarı finalde elendiklerini dile getiren Gökgöz, 2 sezondur yarı final grubunda sürekli bir üst lige çıkan takımlarla eşleştiklerini aktardı.


“Oyuncular bize para için değil, gelişmek için geliyor”

Gelişim Koleji’nin sahip olduğu tesislerden memnun olduklarını kaydeden Gökgöz, “2 tane salonumuz var. Fitness salonu, salonumuzla bitişik. Oyuncularımız okuldan çıkıyor çok yakında antrenman salonuna geliyor, oradan fitness’a geçiyor. Bizim tesisimiz Türkiye’de çok nadir bulunan özellikte. Tesis anlamında belki en iyisiz diyebilirim” dedi.

Voleybol takımlarına yatırım yapan kulüplerle, kendilerinin verdiği ücretler arasında uçurum olduğunu söyleyen Gökgöz, “Takımımızda sezonluk 100 bin TL verdiğimiz oyuncumuz da var, 75 bin TL alan oyuncumuz da var, 40 bin TL verdiğimiz oyuncu da var. Ayrıca ücret almayan oyuncularımız da var. Toplandığı zaman da maaş bütçesi 270-280 bin TL yapıyor. Bize gelen sporcular para için gelmiyor. Bize gelen sporcu, “Ben Gelişim Koleji’nde kendimi geliştirerek sonra gideceğim takımlarda daha iyi paralar kazanabilirim” düşüncesi ile geliyor. Buradan giden oyuncu bizden kazandığının 7-8 kat belki 10 kat daha yükseğini kazanıyor” dedi. Gökgöz, takıma transfer ettikleri çoğu oyuncunun burslu olarak Gelişim Koleji’nde eğitim aldığını belirterek, “Bu nedenle seçerek transfer yapıyoruz. Çünkü okulumuzun eğitim kalitesi de çok iyi. Duruşu ve sporculukları iyi olanları alıyoruz” diye konuştu.


“Kurum takımı olduğumuz için bir taraftar baskısı yaratamıyoruz”

Transfer olan oyuncularından maddi beklentiye girerek bu işi yapmadıklarını dile getiren Gökgöz, “Tabi bazı getirileri oluyor ama biz Türk voleyboluna ne kadar oyuncu çıkarırsak, biz o kadar mutlu oluyoruz. Camia kulüpleri ile bizim gibi kurum kulüpleri çok farklı. Kurum takımı olmanın avantajı, Gelişim Koleji bütün imkanlarını voleybola ve basketbola veriyor, imkanları çok güzel ama bir taraftar baskısı yaratamıyoruz, maalesef dışarıdan voleybol seyircilerinin gelip de izlediği bir takım değiliz, baskıyı velilerimizle yaratıyoruz” ifadelerini kullandı. Karşıyaka ve Göztepe’nin bir taraftar kitlesi olduğunu söyleyen Gökgöz, “Biz taraftar bakımından onlara göre bir tık geride kalıyoruz ama bize verilen imkân, öncelik, okul bursumuz, okuldaki fiziki şartlar, 2 tane salonumuz, maçlarımızı kendi salonumuzda oynamak bu büyük konfor ve büyük ayrıcalık. Karşıyaka Spor Kulübü ve bizden başka kendi salonunda oynayan bir İzmir takımı yok, olumlu olumsuz farkları bu şekilde” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM