Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Gözler FED’in faiz açıklamasında!

ABD Merkez Bankası FED’in Eylül ayı faiz kararı, binlerce yatırımcının odak noktası durumunda. FED’in faiz kararı öncesinde yatırımcıların kontrollü bekleyişi sürerken, FED bu akşam saat 21.00’da kritik faiz kararını açıklayacak. FED’in gerçekleştireceği para politikası kurulu toplantısında faizi sabit bırakacağına kesin gözüyle bakılsa da yılın geri kalanı ile ilgili atılacak adımların nasıl olacağına ilişkin belirsizlik mevcut. Toplantı sonrası politika metni ve FED Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarında bankanın gelecek dönemde nasıl bir yol izleyeceğine ilişkin ipuçları aranacak.


FED faiz kararını ne zaman açıklayacak?

ABD Merkez bankası (FED) faiz kararı toplantı takvimi belli oldu. Buna göre; FED faiz kararı toplantısı 19-20 Eylül tarihlerinde yapılacak ve 20 Eylül akşamı saat 21.00’da kritik faiz kararı açıklanacak.


Analistlerin faiz beklentisi nasıl?

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası’nın (FED) faizleri daha uzun süre yüksek tutacağına ilişkin beklentilerin artmasıyla negatif bir seyir izlerken, bugün Fed’in faiz kararı, politika metni ve kararın ardından Fed Başkanı Jerome Powell’ın yapacağı konuşma yatırımcıların odağına yerleşti. Para piyasalarında, Fed’in bugün gerçekleştireceği para politikası kurulu toplantısında faizi sabit bırakacağına dair kesin bir görüş hakim olmasına rağmen yılın geri kalanında nasıl bir yol izleyeceği konusunda dair belirsizlik devam ediyor. Analistler, FED’in gelecek dönemde nasıl adımlar atacağına ilişkin toplantı sonrası politika metni ve Powell’ın yapacağı açıklamalarda ipuçlarının ortaya çıkabileceği görüşünde söylüyor.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM