Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Ekonomi ve siyasi gündem: 21 Eylül

gazete gündem

Türkiye ve dünya gündeminde gelişecek ekonomi ve siyasi gündem maddelerinin konu başlıkları belli oldu.

  • Yurt içi piyasada gözler Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararına çevrildi. Piyasada ağırlıklı beklenti politika faizinin 5 puan artışla yüzde 30’a yükseltileceği yönünde. Ancak bazı ekonomistler, bu artışın enflasyonla mücadelede zayıf kalacağı görüşünde.
  • Yurt içinde gözler Merkez Bankası faiz kararında. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu Toplantısı’nda faiz kararını açıklayacak. Haftalık -para ve banka istatistikleri duyurulacak. 
  • Yurt dışı piyasalarda İngiltere Merkez Bankası, faiz kararı ve para politikası toplantı tutanaklarını açıklayacak. Euro Bölgesi tüketici güven endeksi yatırımcıların takibinde olacak. ABD kanadında ise haftalık işsizlik başvuruları, ödemeler dengesi, 2. El konut satışları, CB öncü göstergeler endeksi verileri açıklanacak.
  • Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, UNECE/FAO “Değişen İklim Koşullarında Türkiye’de Ormancılık Politikası Diyaloğu Programı”na katılacak, Uzman Eller Projesi hayvancılık tesisini ziyaret edecek, IPARD III Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı’na iştirak edecek, Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek teşkilat ile buluşacak.
  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cezayir Ulaştırma Bakanı Youcef Cherfa, Balıkçılık ve Su Ürünleri Bakanı Ahmed Badani, Bayındırlık ve Temel Atma Bakanı Lakhdar Rakhroukh ile görüşecek ve iş insanlarıyla toplantıda bir araya gelecek.
İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM