Pazar, Eylül 8, 2024

“İzmir’in kalbi modadır”

tunç soyer

İZFAŞ organizatörlüğünde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen If Wedding Fashion İzmir, Fashion Prime, Fashion Tech moda fuarlarının lansmanı, Çukurhan’da gerçekleşti.

Oda, birlik ve dernek temsilcileri ile sektörün paydaşlarının katıldığı lansmanda İzmir’in moda sektöründeki yerini anlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bu çok önemli ticaret merkezinde sizlerle buluşmaktan kıvanç duyuyorum. Moda, bir yanı sanayiye ve teknolojiye, diğer yanı tasarım, sanat ve estetiğe uzanan çok özel bir sektör. Bir yerde moda ekonomisinin gelişmesi, aslında oranın birçok açıdan gelişmiş olduğunun da göstergesi. O nedenle İzmir’in, ekonomi sektörlerinin kalbi modadır. İzmir’in kalbi Mimar Kemalettin’dir” diye konuştu. 


“Moda sektörümüzün koluna girip, birlikte yürümeliyiz” 

Modanın İzmir’e çok yakıştığını belirten Başkan Soyer, gelecekte Türkiye ekonomisinin moda ve İzmir beraberliğinden fayda göreceğini kaydetti. Türkiye’nin genç ve yaratıcı nüfusuyla moda sektörünün önderlerinden biri haline geleceğini ifade eden Soyer, “Hiç şüphesiz bu kolay yapılacak bir şey değil. Her şeyden önce sektörün buna inanması, yatırım yapması, gerekli riskleri alması gerekiyor. Bizse İzmir’in yerel yönetimi olarak, moda sektörümüzün koluna girip, birlikte yürümeliyiz. Önündeki engelleri kaldırmalıyız. Sektör paydaşlarımız önde, biz arkada, bu sektörü hak ettiği yere getirmek için elimizi taşın altına koymaya her daim hazırız. Sektörümüzle birlikte İzmir’i modanın önde gelen üretim merkezlerinden biri haline getirmekte kararlıyız” cümlelerini kullandı. 


“Moda fuarlarının sahiplenilmesi, başarıyı kaçınılmaz kılıyor”

Moda Tekstil Konfeksiyoncular Sanayici İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Salkım ise gelinlik, abiye ve damatlık sektörü ihracatının yüzde 70’inin İzmir’den gerçekleştiğine dikkat çekti. İzmir’in moda sektöründe ivme kazandırmaya devam ettiğini söyleyen Salkım, “Çok büyük bir tabana sahip olan sektörümüz, fuarın her sene gelişmesine katkı sağlıyor. İzmir’in moda fuarlarıyla anılması, yerel ve uluslararası alanda sektörün tanıtımı için oldukça önemli. Bizler bu sektörel fuarları her zaman destekliyoruz ve yoğun ilgi gösteriyoruz. Kentimizdeki tüm kurumların moda fuarlarını sahiplenmesi ve desteklemesi başarıyı kaçınılmaz kılıyor” ifadelerini kullandı. 


“Fashion Tech İzmir’in daha da büyüyeceğine inanıyorum”

Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen gelinlik, damatlık ve abiye sektörüne yönelik projelerinin hızla devam ettiğini vurgulayan Salkım, “Oda olarak, geçtiğimiz yıllarda İsveç Fuarı kapsamında alım heyeti organize ederek, yabancı alıcıların fuara katılmalarını sonuna kadar destekliyoruz. If Wedding Fashion her yıl büyüyerek organize edilmeye devam ediyor. Birbirini tamamlayarak katılımcı ve ziyaretçilere maksimum fayda sağlayan Fashion Prime ve Fashion Tech İzmir’in, bu sene katılımcı sayısında hem yüzölçümü hem de iş hacmiyle daha da büyüyeceğine inanıyorum. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM