Cumartesi, Temmuz 27, 2024

TEKNOFEST- İzmir’de Ege Üniversitesi rüzgarı esecek 

teknofest ege üniversitesi

TEKNOFEST 2023, Türkiye’nin önemli kurum ve firmalarının destekleriyle İzmir Çiğli Havalimanı’nda gerçekleştirilecek. Festivale, başta İzmirdeki üniversiteler olmak üzere, birçok teknoloji meraklıları gençler de katılım sağlayacak

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, İstanbul ve Ankara’dan sonra yolculuğuna İzmir’de devam ediyor. Cumhuriyetin 100’üncü yılında ülkemizin üç büyük şehrinde gerçekleştirilen festivalin üçüncü ve son durağı İzmir olacak. Festival, 27 Eylül – 1 Ekim 2023 tarihleri arasında düzenlenecek. Ege Üniversitesi’nin akademik paydaşı olduğu TEKNOFEST’te üniversitenin öğretim üyeleri ve öğrencilerden oluşan 23 bilim ve teknoloji takımıyla yerini alacak. 


Budak: TEKNOFEST, coşku ve heyecanı İzmir’imizde göklere taşıyacak

TEKNOFEST’ti büyük bir heyecanla beklediklerini söyleyen Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Cumhuriyetin 100’üncü yılında Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla geleceğe umutla bakan bir Türkiye için ‘Sen Geleceksin Diye’ mottosuyla yapılan, dev organizasyonun paydaşı olarak tüm hazırlıklarımızı yaptık. Tam bağımsız Türkiye için Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla milyonları kucaklayıp bir araya getiren TEKNOFEST, coşku ve heyecanı İzmir’imizde göklere taşıyacak. Ege Üniversitesi ailesi olarak bu büyük buluşmaya gün sayıyoruz” diye konuştu. 


“Çalışmalarıyla bizleri gururlandırdılar”

Egeli takımlar, hazırladıkları bilim ve teknoloji temalı projelerini Ege Üniversitesi Senatosu Üyelerine sundu Senato ve Yönetim Kurulu toplantısında TEKNOFEST’e katılan Egeli öğretim elemanı ve öğrencileri ağırlayan Prof. Dr. Budak, “Takımlarımız senato üyelerimize hazırladıkları projeleri sundular. Öğrencelerimiz, Ar-Ge ve inovasyon içerikleri çalışmalarıyla bizleri gururlandırdılar.  Ege Üniversitesi olarak Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla TEKNOFEST İzmir’ e hazırız. 23 bilim ve teknoloji takımımızla yer alacağız. Başta İzmir’imiz olmak üzere tüm bölgemizi yeni nesil teknolojilerin sergileneceği bu önemli programa bekliyoruz” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM