Cumartesi, Eylül 21, 2024

EÜ’de radyoloji ünitesi törenle hizmete açıldı

eü radyoloji ünitesi hizmete açıldı

Ege Üniversitesi (EÜ), Diş Hekimliği Fakültesinde yenilenerek daha geniş bir alanda hizmet vermeye başlayan Radyoloji Ünitesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın destekleriyle üniteye kazandırılan ‘Konik Işınlı Bilgisayarlı Tomografi Cihazı’nın kurulumu da tamamlandı. Ege Üniversitesinde çağın gerekleri doğrultusunda yatırımların tüm hızıyla devam edeceğini vurgulayan Prof. Dr. Budak, Diş Hekimliği Fakültesine Konik Işınlı Bilgisayarlı Tomografi Cihazının kazandırılması ve Radyoloji Ünitesinin yenilenerek daha büyük bir alanda hizmete açılmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. 


“Başarılı konumumuzu daha ileriye taşıyacağız”

Güçlü altyapı olanaklarıyla Ege Üniversitesinin eğitim ve sağlık hizmetlerinde sahip olduğu başarılı konumu daha ileri taşıyacaklarını vurgulayan Prof. Dr. Budak, “Sürdürdüğümüz özverili çalışmalar neticesinde Diş Hekimliği Fakültesi Hastanemiz, 2019 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından A Plus Hastane ilan edildi. Üniversitemizde özellikle son altı yılda kalite bir kültür haline geldi. Tüm bu gelişmelerin ışında Diş hekimliği Hastanesi Sağlık Turizmi Yetki Belgesi almaya hak kazandı. Bugün, kalitesi tescillenmiş, uluslararası arenada tanınan 300’ü aşkın üniteye sahip modern hastanemiz sağlık turizmi konusunda bölgemize ve ülkemize pek çok katkı sağlıyor. Üniversitemizin 68 yıllık köklü birikimi ve güçlü akademik potansiyeliyle; bilime ve insanlığa karşı taşıdığımız sorumlulukları hassasiyetle üstleniyor, toplumun değişen beklentilerine yanıt üretecek bilgi ve teknolojiyi geliştirerek bilim, toplum ve ülke için bir gelecek inşa etmek için yoğun bir şekilde çalışıyoruz” diye konuştu.


“Kaliteli sağlık hizmet sunacağız”

Radyoloji ünitenin büyümesi ve yeni Konik Işınlı Bilgisayarlı Tomografi Cihazıyla sağlık hizmetleriyle daha da gelişeceğine inandıklarını aktaran Prof. Dr. Budak, “Tamamı Rektörlüğümüz bütçesinden 5 milyon 332 bin TL ödenerek alınan bu cihaz sayesinde uzmanlık öğrencilerimizin eğitimleri daha zengin hale gelecek ve daha geniş bir alanda kaliteli sağlık hizmeti sunabileceğiz” ded


“Lisans ve uzmanlık öğrencilerimizin eğitimine de katkısı olacak”

Yenilenen Radyoloji Ünitesinin ve alınan modern ileri teknoloji görüntüleme sistemleriyle birçok işlemi daha başarılı ve güvenli bir şekilde yapabilir hale geldiğini ifade eden Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazan Ersin, “Konik Işınlı Bilgisayarlı Tomografi Cihazının lisans ve uzmanlık öğrencilerimizin eğitimine de çok önemli katkısı olacak. Diş Hekimliği Fakültesi olarak, Rektörümüzün ortaya koyduğu vizyon doğrultusunda; tam akredite, öğrenci odaklı, araştırma üniversitemizi, Cumhuriyetin 100’ üncü yılında, Türkiye yüzyılında daha ileriye taşımak için elimizden gelen çabayı göstermeye devam edeceğiz” sözlerine yer verdi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM