Cumartesi, Temmuz 27, 2024

İzmir Ekonomi’den Avrupa’nın zirvesine

izmir ekonomi üniversitesi tıp öğrencisi dilge kocabaş


İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tıp Fakültesi öğrencisi Dilge Kocabaş, 130 üniversiteden yaklaşık 50 bin öğrencinin üye olduğu, merkezi Belçika’da bulunan Avrupa Tıp Öğrencileri Birliği’nde (EMSA) başkanlık görevine seçildi.

İzmir’den Avrupa’ya uzanan örnek bir başarı yolculuğuna imza atan Kocabaş,  Avrupa Parlamentosu, Avrupa Komisyonu ve Birleşmiş Milletler tarafından da tanınan EMSA, İzmirli Dilge’nin liderliğinde 6 temel konu başlığı altında çalışmalar yapacak. Tıp eğitimi, tıp etiği ve insan hakları, sağlık politikası, halk sağlığı, tıp bilimi, Avrupa entegrasyonu ve kültürü başlıkları altında gerçekleştirilecek çalışmalar, geleceğin hekimlerinin henüz mezun olmadan kendilerini geliştirmelerine ve bilim dünyasına katkı yapmalarına zemin hazırlayacak.


“Elimden geleni yapacağım”

Başkanlık görevine seçilmenin büyük gurur olduğunu belirten İEÜ’lü Kocabaş, kendisine duyulan güveni boşa çıkarmamak için elinden geleni yapacağını söyleyerek, “Bu görev, özellikle deneyim kazanma noktasında benim için önemli bir fırsat oldu. Başkanlığı da istiyor, bunu en iyi şekilde yapabileceğime inanıyordum. Bu hedefime ulaştığım için mutluyum” dedi.


“Türkiye’nin tanınırlığına da katkı sağlayacak”

EMSA, her yıl farklı ülkelerde kurultay yaparak tıp öğrencilerini bir araya getiren bir etkinlik olduğunu söyleyen Kocabaş, “EMSA’da tıp bilimi direktörlüğü görevine geldiğimde, bu etkinliklerden birinin ülkemizde, hatta İzmir’de yapılmasını çok istemiştim. Bunu başardık, kurultayımızı o dönemde İzmir’de yaptık. Bu durumun, hem öğrenciler hem de şehrimiz için çok olumlu olduğunu, Türkiye’nin tanınırlığına da katkı yaptığını söyleyebilirim. Sorumluluğumun farkındayım. Ülkemi layıkıyla temsil edeceğime inanıyorum.” Sözlerine son vermeden önce gelecek hedeflerinden de bahseden Kocabaş, “Önümüzdeki yıl mezun olacağım, kendimi en iyi şekilde yetiştirmek, emeklerimin karşılığını iyi bir hekim olarak almak istiyorum. Çok iddialı şeyler söylemek için çok erken. Hedefim, iyi bir genel cerrah olarak ülkemize, insanlarımıza katkı sağlayabilmek. Bu doğrultuda çalışmaları sürdüreceğim” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM