Pazar, Eylül 8, 2024

Türkiye ekonomi gündeminde bu hafta

Ekonomi ve piyasa gündemi

Türkiye ekonomi gündemi, 25-29 Eylül haftasına Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 25 Eylül Pazartesi günü, İktisadi Yönelim İstatistikleri ve Reel Kesim Güven Endeksini, İmalat Sanayi Kapasite Kullanım Oranını, Gösterge Niteliğindeki Merkez Bankası Kurlarını açıklayarak başlayacak. Aynı gün içinde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Hizmet, Perakende Ticaret ve İnşaat Güven Endekslerini, İç İşleri Bakanlığı (İB), İkamet İzinleri İstatistiklerini ve Düzensiz Göç İstatistiklerini paylaşacak. TCMB, 26 Eylül Salı günü, Merkez Bankası Bünyesindeki Bankalararası Para Piyasası İstatistiklerini yayımlayacak.

TÜİK, 27 Eylül Çarşamba günü, Girişim Özelliklerine Göre Dış Ticaret İstatistiklerini ve Mali Aracı Kuruluş İstatistiklerini, TCMB, Gösterge Niteliğindeki Merkez Bankası Kurlarını açıklayacak. TÜİK, 28 Eylül Perşembe günü, Ekonomi Güven Endeksini yayımlayacak. Yine ayı gün içinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Tüketici Kredilerine İlişkin İstatistiklerini ve Kredi Kartı Harcamalarına İlişkin İstatistiklerini, TCMB, Menkul Kıymet İstatistiklerini, Haftalık Para ve Banka İstatistiklerini, Merkez Bankası Bünyesindeki Bankalararası Para Piyasası İstatistiklerini açıklayacak.


TÜİK, Dış Ticaret İstatistiklerini açıklayacak

Haftanın son gün iş gün ise TÜİK, Dış Ticaret İstatistiklerini ve Hizmet Üretici Fiyat Endeksini yayımlayacak. Gün içinde Hazine ve Maliye Bakanı (HMB), Kamu Net Borç Stoku İstatistiklerini, Türkiye Dış Borç İstatistiklerini, Hazine Garantilerine İlişkin İstatistiklerini, Bankacılık Sektörü Toplulaştırılmış ve Grup Bazında KOBİ Kredilerini, Bankacılık Sektörü Toplulaştırılmış ve Grup Bazında Sektörel Kredi  Dağılımı Bilgilerini, Bankacılık Sektörü Toplulaştırılmış ve Grup Bazında Yabancı Para Pozisyonu Bilgilerini, Kredi Kartı Harcamalarına İlişkin İstatistiklerini, Tüketici Kredi İlişkin İstatistiklerini, KİT’lerin ve Özelleştirme Kapsamındaki Kuruluşların İstihdam Sayılarını ve Görevlendirilme Bilgilerini paylaşacak.  Yine aynı gün içinde Sağlık Bakanlığı (SB) İlaç İstatistiklerini, Acil Sağlık Hizmetleri İstatistiklerini ve Sağlıkta İnsan Kaynakları İstatistiklerini yayımlayacak.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM