Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Soyer: İzmir’in başkanlığına yeniden talibim

tunç soyer

Dünya Kenti İzmir Derneği (DİDER), 2023 DİDER Sonbahar Resepsiyonu izmir Tarihi Hava Gazı Fabrikası’nda düzenlendi. Resepsiyonun açılış konuşmasını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve DİDER Onursa Başkanı Tunç Soyer yaptı. Soyer, İzmir’in belediye başkanlığına yeniden talip olmak istediğini belirterek, İzmirin 5 sene daha belediye başkanlığı görevini yapmak istediğini söyledi. 

Sözlerine yeniden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olmak istediğini belirterek başlayan Başkan Soyer, “Bu akşam burada önemli bir etkinlik için toplandık. İzmir’in Büyükşehir Belediye Başkanlığına yeniden talibim ve beş sene daha belediye başkanı olarak görev yapmak istiyorum. Bu beş yıl boyunca yaşadığımız bütün sıkıntılar, pandemi, deprem, doğal felaketler, tsunami, orman yangını, ekonomik kriz, siyasi krizler hepsinin bizim hayatımıza yaptığı etkileri bir tarafa bırakarak şunu söylemek istiyorum.Emin olun ki bu şehir çok daha fazlasını ediyor, çok daha iyisini ediyor ve ben de biliyorum ki bunların gereklerini yapmak mümkün gerçekten bu şehri çok daha ileriye taşımak mümkün. hiçbir şey değilse bu beş yıl içinde en çok onun bilgisini öğrendim.Ve dünya kenti İzmir belki de diplomasi tarihinde bir dönüşümün de göstergelerinden biri” dedi.


“Kent diplomasisi çok daha büyük önem taşıyor”

Kent diplomasisi hakkında konuşan Başkan Soyer, “Kıymetli büyükelçilerim var burada.Onlar da mutlaka bilecekler.Diplomasi tarihinde bir değişiklik başladı.Kent diplomasisi adıyla yeni bir diplomasi türü var.Kentler aralarındaki rekabetle, aralarındaki dayanışmayla, insanlık arenasında daha fazla yer kaplamaya başladılar.Kentler, geleceğin dünyasını şekillendirecek çok önemli güçler edinmeye başladılar. Öyle ki Paris’in marka değeri Fransa’dan daha büyük, Londra’nın marka değeri İngiltere’den daha büyük hale geldi. Kısacası geleceğin dünyasını kentler şekillendirecek. Ve kentler aslında yüz yüze olduğumuz bütün küresel krizlerin de çözümlerini içinde barındıran yerleşim alanları. Küresel diye tarif edeceğimiz ne kadar kriz varsa, yani iklim krizi, gıda krizi, enerji krizi, ne kadar global kriz varsa bunların çözümü de yereldir. Özetle yerelin öneminin ve değerinin daha çok artacağı bir dünyaya gidiyoruz. Ve o nedenle kent diplomasisi çok daha büyük önem taşıyor. Kentlerin arasındaki iş birlikleri aslında çok başka bir şeye daha izlediliyor.O da barış. Hükümetler politikaları gereği birbirleriyle çatışabiliyorlar birbirleriyle savaşabiliyorlar hatta. Ama siz savaşan kentler gördünüz mü? Kentler olsa olsa kardeş olur. Kentler olsa olsa dost olur. O nedenle kentlerin iş birliklerini hatta rekabetlerini bile dünya barışına da çok önemli bir katkısı var. Özetle, İzmir’i tekrar eski günlerinde olduğu gibi Akdeniz’in en güçlü liman Kentlerinden bir haline getirmek için DİDER’le başlattığımız iş birliği çok daha güçlenerek, çok daha gelişerek devam ediyor, devam edecek” ifadesinde bulundu.


“Hepimiz İzmir sevdalısıyız”

Konuşmasında İzmir’e olan hayranlığını dile getirerek, İzmir’in bir demokrasi kenti olduğunu ifade eden Başkan Soyer, “DİDER’in İzmir sevdalılarını bütün kalbimle kucaklıyorum.İyi ki varsınız.İyi ki bu kadar samimi emek veriyorsunuz.İyi ki bu kadar içten destek çıkıyorsunuz bu şehire. Biliyorum destek çıkışınızın arkasında bu şehrin doğal güzellikleri elbette var. Denizi, komşu ilçeleri, olağanüstü, zengin tarihi, bunların hepsi var. Ama İzmir’in belki de Türkiye’nin diğer şehirlerinden çok daha önemli bir özelliği, farklı bir özelliği de demokrasi kenti olmasındır. İnsanlar bu şehre sevdalanıyor. Aşık oluyor. Çünkü insanın bu kainattaki aradığın güzellikler adına, erdemler adına ne var? Bize bu şehirde var. Bu şehirde huzur buluyorsunuz.Bu şehirde mutlu oluyorsunuz. Bu şehirde güler yüzlü insanlarla karşılaşıyorsunuz.Gerçekten bu şehir güzel bir şehir. Adını bir kadından alan bir şehiriz bu. Smyrna, bir Amazon kraliçesinin isminin bir şehire verilmiş olduğunu biliyoruz. Dünyada böyle bir şehir yok başka. Bir kadın adını taşıyan bir şehir yok.Kısacası sevdanız boşuna değil kardeşler.Değerli dostlar.Hepimiz İzmir sevdalısıyız, biliyorum.Önümüzdeki dönemde İzmir’i çok daha pırıl pırıl bir yıldız haline getireceğiz” dedi.


“Bu şehrin kıymetinin anlaşılması için lobby gerekiyor”

İzmir’in tanıtımının önemine vurgu yapan Başkan Soyer, “Bu şehrin kıymetinin anlaşılması için lobby gerekiyor.Yani tanıtım faaliyeti gerekiyor, emek gerekiyor.Kendi kendine olmuyor artık bu işler. İşte o lobby faaliyetini sadece belediyenin veya sadece bir kamu kurumunun yapması da yetmiyor.Bu işin gönüllüleri sevdalları olmadan o iş olmuyor.İşte onlar sizlersiniz ve sizlerle beraber İzmir’i hak ettiği yere hep beraber taşıyacağız.Buna bütün kalbine inanıyorum. Bugüne kadar bu yolculukta emek veren herkese, İzmir ofislerini dünyanın her yerinde açma heyecanlı taşıyan sizlere, o ofislerde çalışan çok kıymetli gönüllüleri, gençlerimize, sevdalılarımıza, hepinize sonsuz teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız, iyi ki beraberiz” ifadesinde bulundu. 

Başkan Soyer’in konuşmasının ardından Adasu Akın dinletisi ile keyifli anlar yaşayan katılımcılar ve kokteyl ile sevilen şarkılara eşlik etti.  

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM