Perşembe, Eylül 19, 2024

Konak Belediyesi’nden 300 milyon TL’lik yatırım

 Konak Belediyesi Başkanı Abdül Batur, kentsel dönüşüm projelerine odaklandıklarını vurguladı


Konak Belediyesi Başkanı Abdül Batur, düzenlenen basın toplantısında 4,5 yıllık hizmet süresinde yaptığı hizmetleri anlattı. Yerel seçimler öncesi verdikleri sözlerin yaklaşık yüzde 90’ını hayata geçirdiklerini belirten Batur, “Seçim beyannamemizde yazan konuların neredeyse tamamını gerçekleştirdik. Bu sürede yatırıma harcadığımız bütçe yaklaşık 300 milyon TL’yi buldu. Yeni yatırımlarla ilçemize değer katan yeni hizmet alanları yarattık” dedi

“Aklım fikrim kentsel dönüşümde”

Konak’a geliş sebebinin kentsel dönüşüm olduğunu vurgulayan Batur, “Narlıdere’de örnek bir kentsel dönüşüme imza attığımız gibi bir benzerini de Konak’ta gerçekleştireceğimizin sözünü verdik. Konak’ın 60 yıllık çarpık yapılaşma sorununu çözmek için kolları sıvadık. Konak halkının sesine kulak veren, bölgenin ihtiyaçlarını dikkate alan bir planlama çalışması yaptık. Konak’ta kentsel dönüşümün ilk adımı olan Gültepe’de parselasyon çalışmalarını etap etap tamamlıyoruz. İlk olarak 4. Bölgenin parselasyonu çıktı. Şimdi vatandaşlarımızla sözleşme imzalama sürecimiz başlıyor. 5. Bölgenin planları da 15 gün için de çıkacak. Burada da hızla yol alacağız. Hedefimiz, 300 hektarlık alan içerisinde kalan 14 mahalleyi kapsayan dönüşümü uzlaşıyla tamamlamak” ifadelerini kullandı.

“Belediye bütçemizi 4,5 yılda %305 artırdık”

Belediye bütçelerini 4,5 yılda yüzde 305 arttırdıklarını aktaran Batur, “Bu sürede yatırımlara 300 milyon TL üzerinde harcama yaptık. Yeni taşıt ve iş makinası alımına ödediğimiz tutar 11 milyonu geçti. Belediyecilik işlemlerini dijitale taşıyan bir belediyeyeyiz. Bilişim sistemlerine 20 milyon TL yatırım yaptık. Belediyemizin web ve mobil uygulama ara yüzünü yeniledik. E-Ruhsat uygulaması ile iş yeri açacaklara kolaylık sağladık. Tapu harcı ödemelerinde online işlem kolaylığı getirdik. E-imar dönemi başlattık. Dijital Arşiv Projemizi hayata geçirdik. Belediyemizin tüm belgelerinin dijitale aktarılması için çalışmalarımız sürüyor. Her gün on binlerce belge taranarak dijital olarak arşivleniyor” diye konuştu.

“Sosyal yardımlara ayırdığımız bütçe 70 milyon TL’yi geçti”

Konaklılar için en iyisini ve en doğrusunu gerçekleştirmeyi hedeflediklerini aktaran Batur, “Bu dönemin yatırımların değil, sosyal yardımların konuşulduğu bir dönem olarak tanımlıyorum. Her gün binlerce ihtiyaç sahibine yardım elimizi uzatıyoruz. Sosyal yardımlara harcadığımız bütçe 70 Milyon TL’yi geçti. Pandemide esnafımızın, dar gelirli hemşerilerimizin yanında olduk. İzmir depreminin yaralarını birlikte sardık. 6 Şubat depreminin ardından bölgeye giden ilk ekiplerden olduk. 20 tır yardım malzemesini deprem bölgesine ulaştırdık. Aktardığımız bağışların miktarı 20 milyon TL’yi aştı. Kahramanmaraş’ın Duldakiroğlu ilçesine 100 çadırlık bir çadır kent kurduk. Ayrıca 100’e yakın çadırı da bölgede vatandaşlarımıza dağıttık” sözlerine yer verdi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM