Pazar, Eylül 8, 2024

Dijital CEO ve Liderler Zirvesi’nin 5’incisi Çeşme’de gerçekleşti

dijital ceo ve liderler zirvesi

Vizyon 100 Platformu’nun Cumhuriyet’in 100’üncü Yılı temasıyla düzenlediği Dijital CEO ve
Liderler Zirvesi’nin 5’incisi Çeşme’de gerçekleşti. T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet
Fatih Kacır’ın katıldığı etkinlikte, 300 üst düzey yönetici, farklı sektörlerin fırsat ve tehditlerini tartıştı. Halihazırda özel sektör bazında Türkiye GSYH’nin yaklaşık yüzde 75’ini oluşturan firmaların üst düzey yöneticilerinin bulunduğu zirvede, iş dünyasının temsilcileri 8 ana başlıkta konuları aktardı.


“Gelişim Destek Projesi ile 3 milyar 200 milyon TL’lik destek sunduk”

Zirvenin açılışında konuşan Bakan Kacır, dijital dönüşüm odaklı destek programlarıyla
firmaların finansman ihtiyaçlarına cevap vermeye çalıştıklarını kaydetti.

KOSGEB ile yürütülen Gelişim Destek Projesi ile 3 milyar 200 milyon TL’lik destek sunduklarını vurgulayan Bakan Fatih Kacır, “Yakın zamanda uygulamaya alacağımız Dijital Dönüşüm Destek Programı’yla da dijital dönüşüm alanındaki yatırımları, teşvik sistemi kapsamında öncelikli yatırımlar olarak desteklemiş olacağız. Bunun yanı sıra başta KOBİ’lerimiz olmak üzere firmalarımızın dijital dönüşümüne yönelik desteklerimizi güçlendirmek amacıyla 7,5 milyar avro bütçeli Dijital Avrupa Programı’na geçtiğimiz ay katıldık” ifadelerinde bulundu.


“Türkiye, hız kesmeyen bir büyüme yakaladı”

Yatırım, üretim, istihdam ve ihracat ekseninde uygulanan politikalar ile Türkiye’nin küresel ve bölgesel sınamalara rağmen büyümesini sürdürdüğüne dikkat çeken Kacır, Türkiye’nin 254 milyar dolar ihracatıyla son 12 çeyrek boyunca hız kesmeyen bir büyüme evresi yakaladığını belirtti. Bakan Kacır, “Bu başarının temelinde şüphesiz AR-GE ve inovasyona sunduğumuz katkının etkisi büyüktür. Yenilikçi ve yüksek teknolojilere yaptığımız yatırımların karşılığını alacağımıza inancımız tam. Atılan bu adımlarla 3 kıtanın merkezi Türkiye’yi sizlerle birlikte küresel bir üretim ve teknoloji üssü haline getirmeye devam edeceğiz. Ülkemizi dijital dönüşümde de küresel bir oyuncu haline getireceğiz” dedi.


“Kurumların tepe yöneticileri Vizyon 100 aktivitelerinde”

Vizyon 100 Platformu Kurucusu Berkay Güner ise 2017 yılında Genel Müdür, CDO, CIO, CFO, CHRO ve CMO gibi farklı seviyelerde yaklaşık 40 yöneticinin mini toplantılar yaparak dijital dönüşüm ve şirket stratejileri, iş birlikleri üzerine iletişim kurmaları ile yola çıktıklarını belirtti 7 yıllık zaman içerisinde özel sektör bazında Gayrisafi Yurtiçi Hasıla’nın (GSYH) yüzde 75’ini oluşturan kurumların tepe yöneticilerinin Vizyon 100 aktivitelerinde yer aldığı
bilgilendirmesinde bulunan Güner, “Platform şu an itibarı ile yaklaşık 2000 C-Seviyesi yönetici ile doğrudan iletişim halinde” diye konuştu.


“Bu sene 300 yöneticimizin zirvede yer almasını bekliyoruz”

Zirvelere ortalama 250 CEO ve Genel Müdürün katılım gösterdiğini söyleyen Güner “Şu ana
kadar 4 zirve gerçekleştirdik. Etkinliğe büyük oranda YK Başkanı/Üyesi, CEO ve Genel
Müdürler katılıyor. Bu sene 300 yöneticimizin zirvede yer almasını bekliyoruz. Sanayi, Perakende, Teknoloji, Finans ve Fintek Ekosistemi, Sağlık, Otomotiv, Lojistik, Enerji
sektörlerindeki değerli yöneticiler bizlerle birlikte olacaklar. Etkinliğimizi Cumhuriyet’imizin
100’üncü yılı teması ile gerçekleştiriyoruz. 2 tam günde Sanayi ve Üretim, Perakende, Finans ve Ödeme Sistemleri, Teknoloji ve Altyapı, İnsan ve Sağlık, Ulaşım ve Otomotiv, Kargo ve Lojistik ve Girişimcilik olmak üzere 8 ana başlığı ele alıyoruz. Her bir ana başlıkta sektörel olarak hangi fırsat ve tehditlerin olduğu konuları işleniyor” cümlelerine yer verdi.


Vizyon 100, uluslararası bir platforma dönüşecek

Bu zirvenin yeni bir başlangıç olacağını ifade eden Güner, Vizyon 100’ün 2024 yılından
itibaren sadece ülke içerisindeki yöneticilerin katıldığı bir platform olmaktan çıkararak dünya
çapındaki CEO’ların katıldığı bir platforma dönüştüreceklerini ekledi. Güner, “Ayrıca ‘Dijital
CEO/ Gelecek 100 Yıl / 2023’ başlıklı kitabımızı ilk defa bu zirvede katılımcılara basılı olarak
sunduk. Bu kitapta 50 değerli yöneticinin görüş sayfaları yer alıyor. Zirve sonrasında kitabın
Türkçe ve İngilizce dijital versiyonlarını en az 200 bin kişiye ulaştıracağız” şeklinde konuştu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM