Pazartesi, Eylül 16, 2024

Deprem bölgesine çelikten köy evleri

deprem bölgesi çelik köy evleri

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6 Şubat’ta gerçekleşen depremlerin etkilediği şehirlerde afet konutlarının ve köy evlerinin yapım çalışmalarına devam ediyor.

Konu ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, geçen cuma günü ‘Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şûrası’nda verilen öneriler ışığında köy evlerinin hafif çelikten yapılacağını açıkladı.


Köy evlerinin 100 bini çelikten olacak

Geçtiğimiz şubat ayındaki depremlerin etkilediği bölgeye yönelik konut yapım çalışmalarına ilişkin sosyal medya paylaşımı yapan Özhaseki, “Deprem bölgesinde 100 bin köy evimizi ileri yapı teknolojisi kullanarak hafif çelikten inşa edeceğiz” dedi. Özhaseki sosyal medya hesabı paylaşımında 6 Şubat depremlerinin vurduğu şehirlerde, Bakanlık tarafından yapımı tamamlanıp teslim ettikleri ve yapımına başlananlarla toplam 143 bin 271 köy evi inşa edileceğini belirtti.

İleri yapı teknolojisi ile hafif çelikten depreme dayanıklı inşa edecekleri 100 bin köy evinin duyurusunun bölge halkını memnun ettiğini belirten Özhaseki, “Onların memnuniyeti bizim de gururumuz oldu. Bir kısmını ahırlı olarak inşa edeceğimiz köy evlerimizi inşallah en kısa sürede tamamlayıp afetzede kardeşlerimize teslim edeceğiz” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM