Cumhuriyetin 100’üncü yılına özel çeşitli projeler hayata geçireceklerini duyuran Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), yeni yatırımların sürdürülebilirlik prensiplerine göre yapılması ve yeşil dönüşümün hızla başarılması için etki alanını genişletme kararı aldı. TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç, Cumhuriyetin 100’üncü yılı için planladıkları projelerin odağına deprem bölgesini aldıklarını belirtti.
Şubat ayında yaşanan deprem felaketleri sonrası depremin yaralarını sarmak için yaptıkları maddi ve insani yardımlardan sonra bölgenin yeniden kalkınmasına odaklandıklarını söyleyen Bilgiç, “Kurum kültürümüzde önemli bir yeri olan kitapların geliştirici olduğu kadar iyileştirici bir gücü de olduğuna inanıyoruz. Bu bakış açısıyla TSKB’nin kütüphanecilik geleneğini depremden etkilenen 11 ilimize taşımayı istedik. İlk zenginleştirilmiş okul kütüphanemizi Türk Kütüphaneciler Derneği ve Adıyaman Gölbaşı İlçesi Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile Adıyaman Gölbaşı Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda açtık. 4 binin üzerinde kitaba sahip kütüphanemizi çocuklarımızın zihinsel gelişimlerine katkı sağlayacak zekâ oyunları, akıllı tahta, bilgisayar ve elektronik gereçlerle donattık” dedi.
“100 kız öğrenciye burs desteği sağlayacağız”
Uzun yıllardır yürüttükleri sosyal ve kültürel projeleri 100’üncü yıl kapsamında genişletme kararı aldıklarını anlatan Bilgiç, “Kalıcı ve nitelikli bir kalkınma için toplumsal ve kültürel yatırımların ekonomik yatırımlarla yan yana büyümesi gerekiyor. Bu bakış açısıyla uzun yıllardır farklı disiplinlerde eğitim gören gençlere destek oluyor, ülkemizin kültürel gelişimine kesintisiz katkı sunuyoruz. Türk Eğitim Vakfı iş birliğiyle yürüttüğümüz Eğitimden Üretime Burs Fonu’yla üniversite eğitimi alan kız öğrencilere hem maddi destek veriyor hem de kariyerlerinde iyi bir başlangıç yapabilmeleri için çeşitli programlar sunuyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına özel olarak bu yıl ağırlıklı deprem bölgesinden 100 kız öğrenciye burs desteği sağlayacağız” dedi.
“150 bin tohum topu atışı gerçekleştirdik”
TSKB’nin finans sektöründe havadan tohum atışı ile ormanlaştırma çalışmalarına destek veren ilk banka olduğunun altını çizen Bilgiç, sözlerine şöyle devam etti: “Yaşanabilir yarınlar için ormanlarımıza gözümüz gibi bakmalıyız. Ancak maalesef iklim krizi kendini artan orman yangınlarıyla da hissettirmeye başladı. Üst üste yaşanan büyük yangınlardan sonra sosyal girişim ecording iş birliğiyle bir ormanlaştırma projesi başlattık. Sürdürülebilir kalkınma odaklı yatırımlarını finanse ettiğimiz müşterilerimiz adına ulaşılması zor arazilerde ecoDrone’larla şimdiye kadar 150 bin tohum topu atışı gerçekleştirdik. Şimdi Cumhuriyetimizin 100. yılına özel 100 bin tohum topu atışı daha yapıyoruz. Çocuklarımıza rahatça nefes alabilecekleri bir gelecek bırakmak için doğal değerlerimizi koruyan yatırımlara, sosyal sorumluluk projelerine ve sosyal girişimlere destek vermeye edeceğiz.”
Kalkınma üssü ile Anadolu’da sürdürülebilir dönüşüm hızlanacak
Cumhuriyetin 100’üncü yılında, TSKB’nin İstanbul’dan sonraki ikinci yerleşkesini Ankara’da hizmete açacağını söyleyen Bilgiç, “Eylül ayı itibarıyla hizmete giren yeni ofisimizde kurumsal bankacılık ve yatırım bankacılığı alanındaki faaliyetlerimizin yanı sıra tüm iştiraklerimizi içine alan bir yapıda etkin danışmanlık hizmetleri de sunacağız. Uzun yıllardır iklim krizi ile mücadelede sürdürülebilir finansmanın öneminin altını çiziyor ve bu alanda farkındalığı artırmak için çalışmalar yürütüyoruz. İkinci kalkınma üssümüz olarak adlandırdığımız yeni yerleşkemizle Anadolu’da bölgesel kalkınmanın yeni merkezi olmayı ve sürdürülebilir dönüşümü hızlandırmayı hedefliyoruz” dedi.