Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Anadolu Efes, malt lifini sektöre kazandırdı

Sürdürülebilirlik stratejisinin bir parçası olarak döngüsel ekonomiyi odağına alan Anadolu Efes, 2020 yılından bu yana Ar-Ge çalışmalarını sürdürdüğü fonksiyonel malt lifini gıda sektörüne kazandırmayı başardı. Döngüsel ekonomiye katkı verecek iş modelleri ve uygulamaları öncelik haline getirdiklerini söyleyen Anadolu Efes Grup Kurumsal İletişim ve İlişkiler Direktörü (CCAO) Selda Susal Saatçi, “Verimli kaynak kullanımına, sürdürülebilir tarım ve gıda uygulamalarına her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var” dedi.


Dünyada gıda güvensizliği oranı %30’a dayandı

Birleşmiş Milletler’in raporuna göre, 2050’lerde dünya nüfusunun 10 milyara yükseleceğini kaydeden Saatçi, Dünya Bankası’nın en güncel gıda güvenliği verilerine göre bugün bile gıda güvensizliği oranı yüzde 29,6’ya yükselmiş durumda. Bu durum küresel nüfusun yüzde 11,3’ünü etkiliyor.

Sürdürülebilirlik stratejimizin bir parçası olarak endüstrimizde oluşan bir yan ürünü yine teknoloji odaklı döngüsel ekonomi çözümleri sunan Fazla girişimi ve farklı paydaşlarla yürüttüğümüz AR-GE çalışmaları sonucunda katma değerli bir ham maddeye dönüştürdük. Ve bu ham maddeyi Tarım ve Orman Bakanlığı’nın onaylarıyla gıda sektörüne kazandırdık” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM