Cuma, Eylül 20, 2024

Cumhuriyet’in 100. yılında çocuklardan özel sergi

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı kutlamaları devam ederken, çocuklar 100. Yıl için özel bir sergiye imza attı. Çocuklar Geleceğimizdir Derneği, Agora Lions Kulübü ve İzmir Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği işbirliğinde 2 yıl boyunca Fotoğraf Sanatçısı Barbaros Göven’den fotoğraf dersi alan 11 öğrenci çektikleri 33 fotoğraf ile Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde “100. Yılda 100 bayrak” sergisi açtı.

Öğrenciler sergide özel olarak Türk Bayrağı’na yer verdi 

Sergilenen 33 fotoğrafta 100 Türk bayrağı yer alırken, yaşları 11 ile 17 arasında değişen 4 erkek 7 kız öğrenci 2 yıl boyunca her hafta Cumartesi günleri doğaya çıkarak Fotoğraf Sanatçısı Barbaros Göven’den ders aldı. Aldıkları dersin sonunda Cumhuriyet’in 100. Yılı için özel sergi açmaya karar veren öğrenciler, çektikleri fotoğraflarda özel olarak Türk Bayrağı’na yer verdi. 33 Resimde toplamda Cumhuriyet’in 100. Yılına özel 100 Türk Bayrağı yer alıyor.

Serginin geliri burs olacak

Öğrenciler ile 2 yıl boyunca birlikte çalıştıklarını ve fotoğraf sanatının inceliklerini kendilerine öğreterek, 2 yılın emeğini anlamlı bir sergi ile taçlandırdıklarını dile getiren Agora Lions Kulübü Başkanı Filiz Göven, çok değerli fotoğrafların sergide yer aldığını söyledi. Sergiden elde edilecek gelirinde ihtiyaç sahibi öğrencilere burs olacağını belirten Göven, “Türkiye Cumhuriyeti Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde çok zor şartlarda kuruldu. Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlamanın onurunu yaşıyoruz. Biz de bu onuru geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımızla birlikte 2 yıl bir emekle oluşturduğumuz fotoğraf sergisi ile paylaştık. Projeye destek veren tüm kurumlara teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin 100. Yılı hepimize kutlu olsun” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM