Cuma, Ekim 18, 2024

İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü TBMM’de

cumhurbaşkanı erdoğan

İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sevk edildi.

Konuyla ilgili İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından 23 Ekim 2023 tarihinde imzalanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sevk edilmiştir.”


NATO’dan açıklama geldi

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, protokolün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanmasının ardından açıklama yaptı. Stoltenberg, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsveç’in katılım protokolünü imzalamasını ve TBMM’ye sevk etmesini memnuniyetle karşılıyorum” diye konuştu.

Stoltenberg, “Onay için hızlı bir oylama yapılmasını ve İsveç’i çok yakında tam bir NATO Müttefiki olarak karşılamayı sabırsızlıkla bekliyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan’la hafta sonu yaptığımız görüşmede de ifade ettiğim üzere, bu durum tüm İttifak’ı daha güçlü ve daha güvenli kılacaktır” ifadesini kullandı.


İsveç Başbakanı Kristersson: Memnuniyetle karşılıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü’nü imzalamasının ardından İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Kristersson, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsveç’in NATO’ya onay protokolünü imzalayarak TBMM’ye sunmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Artık parlamento işlemleri başlayacak. NATO üyesi olmayı sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM