Cuma, Eylül 20, 2024

Rotaryenlerden Dokuz Eylül Hastanesi’ne anlamlı bağış 

Gündoğdu Rotary Kulübü, Rotary Vakfı Projesi kapsamında Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Palyatif Bakım Servisi bünyesinde “Gizem Erten Çocuk Palyatif Bakım Ünitesi” açıldı. Açılış törenine Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi  Doç. Dr. Demet Yalçın Kehribar, Dokuz Eylül Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nur Olgun, Rotary 2440 Bölge Guvernörü Ayda Özeren, Gündoğdu Rotary Kulübü üyeleri Özden-Fatih Erten, Gizem’in ablası Defne Erten ve rotaryenler katıldı. 

Dokuz Eylül Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nur Olgun, açılışta yaptığı konuşmada Gizoş bebeğin bu anlamlı günde aralarında olduğuna inandıklarını söyleyerek Erten ailesinin göstermiş olduğu duyarlılığa teşekkür etti. Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Demet Yalçın Kehribar ise aileye kaybından dolayı tekrar başsağlığı dileyerek kızlarının anısını başka hasta çocuklara dokunarak yaşatan Erten ailesine DEÜ Hastanesi olarak minnettar olduklarını ifade etti. Rotary 2440 Bölge Guvernörü Ayda Özeren ise Rotaryenlerin topluma dokunan projelere özel bir hassasiyeti olduğunu ifade ederek, Erten ailesi ile beraber bu ünitenin yaratılmasına katkı koyan tüm Rotary ailesine teşekkür etti.

Kapsamlı bir ünite yaratıldı

Törenle açılan ünitede 4 adet hastabaşı monitorü, 2 adet solunum cihazı (NIV Ventilatör), 1 adet EKG cihazı, 1 adet ultrasonografi cihazı, 2 adet ağrı kesici PCA cihazı, 2 adet hasta karyolası ve 4 adet refakatçi çek-yatı alınarak, odaların perdeleri yaptırıldı. Ayrıca palyatif bakımda genel amaçlı kullanım için televizyon, çamaşır makinesi ve kurutma makinesi bağışı da yapıldı. Ayrıca hastalığı boyunca Gizem Erten’in çizdiği kalp başlı bebek resimleri de çerçevelenip servis duvarlarına asıldı. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM