Perşembe, Eylül 19, 2024

Cumhuriyet ateşi İzmir’de yanacak

Bu sene 100’üncü yıl dönümü itibariyle daha bir önem kazanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, İzmir’de birbirinden iddialı etkinliklerle kutlanacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Valiliği, Cumhurbaşkanlığı İletişim Ofisi ve daha nice kurumun katkı sunduğu hazırlıklar kapsamında 29 Ekim günü için sergiden konsere, Cumhuriyet Yürüyüşü’nden fener alayına, halk oyunlarından ‘monolight’ ışık gösterilerine kadar kapsamlı bir program hazırlandı.


27 Ekim’de program yoğun

Cumhuriyet’in 100’üncü yılı kutlamaları için 27 Ekim Cuma günü yoğun mesai yapılacak. Tire Yeni Mahallesi’nde Atatürk Heykeli’nin açılış töreni ile başlayacak gün, saat 11.00’de Bayındır Süt Fabrikası’nın açılış töreni ile devam edecek. Çocuklarla Körfez Turu, Üçkuyular Vapur İskelesi’nden saat 10.00’da başlayacak. 14.00’te Buca Atlı Spor Kulübü’nde, 15.00’te Buca Şirinyer Parkı’nda Bando Cumhuriyet Konseri düzenlenecek. AASSM Küçük Salon’da ise 18.00’de Cumhuriyet Söyleşileri yapılacak. Yeşilyurt Mustafa Necati Kültür Merkezi’nde de saat 18.00’de ‘Sanatla Yeniden Yeni Yüzyıla’ sergisinin açılışı var. Saat 19.00’da Urla Meydanı’nda Mehtap Meral konseri, saat 20.00’de ise Kültürpark’ta ‘Benim Naçiz Vücudum’ oyunu İzmirliler ile buluşacak. 27-28 Ekim’de ise Bornova İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik Yerleşkesi’nde 100. Yıl Gençlik Kampı yapılacak.


Cumartesi günü şenlikten konsere

28 Ekim Cumartesi günü ise Cumhuriyet Bayramı Şenliği 11.30-18.00 saatlerinde Fahrettin Altay Metro İstasyonu’nda yapılacak. 16.30’da Konak Kestelli’de Köy Enstitüleri Anı Evi’nin açılışı gerçekleşecek. 18.30’da Fahrettin Altay’da Bando Cumhuriyet Konseri, 19.30’da Tarihi Havagazı Fabrikası’nda Zafer Yolu Yürüyüşü Belgesel Buluşması, 19.30’da Karantina Meydanı’nda Stalk Band konseri yapılacak. 21.30’da ise Karantina Meydanı’nda Serkan Yıldız konseri ve Behçet Uz Rekreasyon Alanı’nda gün boyu 100. Yıl Cumhuriyet Kupası Sportif Turnuvaları düzenlenecek.


Cumhuriyet coşkusu meydanlarda

Program kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Cumhuriyet’in 100’üncü yılı onuruna Gençlik Belediyesi ve Çocuk Belediyesi üyelerinin katılımıyla 29 Ekim’de özel gündemle toplanacak. Konak Meydanı’nda ESHOT’un Gezici Sergisi ziyaretçileri ağırlarken, İzmir Marina’da 100. Yıl Cumhuriyet Kupası Ödül Töreni düzenlenecek. 29 Ekim’in akşamında ise İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ve İzmir Devlet Opera ve Balesi, şef Tolga Taviş yönetiminde ‘100. Yılında Cumhuriyet Bayramı’ konseriyle saat 17.00’de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde sahne alacak.

29 Ekim akşamı saatler 19.00’u gösterdiğinde Basmane Kapısı’ndan Konak Atatürk Meydanı’na, oradan da Cumhuriyet Meydanı’na Türk Bayrağıyla yürüyüş ve fener alayı yapılacak. Saat 20.23’te Cumhuriyet Meydanı’nda zeybek gösterisiyle Cumhuriyet coşkusu yankılanacak. İZDENİZ’e bağlı gemiler de denizden lazer gösterileriyle kutlamaya eşlik edecek. Gemiler gösterilerine daha sonra Karşıyaka, Bostanlı ve Göztepe sahilinde devam edecek.


“Barış ancak Cumhuriyet’le mümkün”

İzmirlileri bu anlamlı günde kutlamalara davet eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Tüm dünya ve içerisinde yaşadığımız coğrafyada bir kez daha gördük ki Cumhuriyetimize sıkı sıkı sarılmalı, ona sahip çıkmaya devam etmeliyiz. Barış ancak Cumhuriyet’e sahip çıkmakla mümkün olur” dedi.


“Her etkinlik 100. yıla atılmış bir imza olacak”

100’üncü yıl etkinliklerinin Cumhuriyet’in kurulmasında önemli roller üstlenen İzmir için anlamlı olduğunun altını çizen İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban ise “Kutlamalarımızın coşkusu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda tüm hemşehrilerimizin desteği ve katılımlarıyla zirveye ulaşacak” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM