Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Piri Reis’te 100. yıl coşkusu, Cumhuriyet Balosu’yla kutlandı

cumhuriyet balosu

Özel Piri Reis Okulları’nın geleneksel Cumhuriyet Balosu, Cumhuriyet’in 100. kuruluş yıldönümü nedeniyle büyük coşku içerisinde gerçekleşti.

Hazırlıkları bir yıl önce başlayan baloda görev alan 5’inci sınıf öğrencileri Cumhuriyet’in kuruluşundan günümüze kadar sanattan siyasete, bilimden spora kadar her alanda topluma önderlik ederek mesleğinde ‘ilk’ olmuş ünlü ünlü karakterleri canlandırdı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sesinden 10’uncu Yıl Nutku’nu dinledi. Davete birlikte geldikleri tarihi şahsiyetlerle vals yaptıktan sonra saz ekibinin türküleri eşliğinde Cumhuriyet Dönemi’nin ilk yıllarını yaşayan öğrenciler baloyu zeybek oynayarak noktaladı.


“Cumhuriyet Balosu okulun geleneksel bir etkinliği”

Cumhuriyet Balosu’nun okulun geleneksel bir etkinliği olduğunu dile getiren Özel Piri Reis Okulları Genel Müdürü Sabrina Ataseven, “Öğrencilere Cumhuriyet Dönemi’ni yaşatırken ülkemizin bugüne gelmesinde emeği geçen kişileri yakından tanıyarak örnek almalarını istiyoruz. Cumhuriyet Balosu bizim geleneksel bir etkinliğimiz ancak Cumhuriyetimizin 100. yılı olması nedeniyle ayrı bir önem taşıyor. Okulumuzun diğer sınıfları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı başka etkinlikler ile kutlarken 5’inci sınıf öğrencileriyle balo yaptık. Öğrencileri kendi karakterlerine yakın tarihi şahsiyetlerle eşleştirip bu kişiler ile ilgili detaylı araştırma yapmalarını istedik. Güzelbahçe ve Karşıyaka kampüslerinde 5’inci sınıfta öğrenim gören yaklaşık 90 öğrencimiz üstlendikleri bu görevi yerine getirirken hem ders dışında öğrenme deneyimi kazandılar, hem de hayatları boyunca akıllarında kalacak bir ilki büyük keyif içerisinde yaşadılar” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM