Cuma, Eylül 20, 2024

GÖZ GÖZ-KSK voleybol maçı ve ötesi

Geçen hafta Göztepe Voleybol’un maçındaydım. 1. Lig’deki “İzmir’in Sultanları”nın hedefi bu sezon Sultanlar Ligi. Geçen sezon play-off’a kalmışlar ama üst lige çıkamamışlardı.

Bu sezon takım hemen hemen yenilendi. Geçen sezondan çok az isim kaldı. İlk maçta gelen 3-1’lik İstanbul Büyükşehir yenilgisinin ardından izlediğim ikinci maçta Göztepe, hemşehrisi KSK’yı İzmir derbisinde zorlu bir mücadele sonrasında 3-2 yenmeyi başardı. İlk seti Seda’nın da yıldızlaştığı başarılı bir oyunla açık farkla önde kapatan sarı kırmızılılar beklenmedik şekilde Seda’nın oyundan düşmesinin de etkisiyle iki set üst üste kaybederek 2-1 yenik duruma düştü. Mücadeleyi zor da olsa 2-2’ye getiren Göz Göz beşinci sette zorlanmadı ve rakibini 3-2 de olsa geçmeyi başardı.

Göztepe’ye Dominik milli takımında olduğu için katılamayan yeni transfer Madeline Guillien de katılınca takım daha da güçlenir ve Göztepe bu sezon en kötü play-off’a rahat kalır (Madeline’nin takımı uluslararası turnuvada ABD’yi yenip şampiyon oldu). Ancak sarı kırmızılılar değerli sponsor destekleriyle de daha ileri bir hedef peşinde. Umarım o hedefi gerçekleştirirler.

Maçı izleyenler arasında Göztepeli futbolcular da vardı

Göztepe-KSK voleybol maçında Göztepeli futbolcuları da görmek güzeldi. Yalçın, Yunus ve diğerlerinin güzel bir dayanışma örneği göstererek kadınların voleybol maçına gelmesi değerli bir jest. Sadece o kadar değil; Atatürk Spor Salonu hemen hemen doluydu… Kimlerle mi? Değişik okullardan 1100 öğrenci de maçtaydı. Göztepe Olimpik Branşlardan Sorumlu YK Üyesi Mehmet Sepil, sadece bugünü değil, uzak farları yakarak 10 yıl ve daha sonrasına bakıyor. Çok da iyi yapıyor. Bugünün döngüsünü sağlarken geleceğe yatırım önemli.

O küçük taraftarların içinden kimbilir ne voleybolcular da çıkacak. Kuşkusuz içlerinden çok azı üst düzey voleybolcu olacak ama diğerleri de kötü alışkanlıklardan uzak sportif bir yaşam sürecekler. Geleceğe yatırım demişken, başka bir yazıda çocuklara dönük bir Göztepe kitabından söz edeceğim. “Aferin Furkan”, diyeyim şimdilik.


18 olimpik branşta faaliyette olan Göz Göz

Sepil, Göztepe’de 18 olimpik branşta sporcu istihdam ediyor. Bir voleybol ülkesi yolunda olan Türkiye’de voleybolun yanında jimnastik, yelken, hentbol ve diğer branşlara da önem veriyor. Sadece olimpik branşlar için bir iletişim-basın danışmanı bile var Göz Göz’ün. Mert Sarıbaş, daha önce futbola hizmet veriyordu İsmail Tur’un ekibinde. Zaten Göztepe’yi bilen bir isim. İsabet olmuş. Altyapılar oluşturuyor. Salon sorunu çözülürse bakın daha neler olacak. Salon sorununun çabucak çözülmesi ne iyi olacak.

Bu konuda merkezi yönetimin de yerel yönetimlerin de çözümcü olması yerinde olacaktır. Sepil olimpik branşlarda elini taşın altına koymakla kalmıyor, sponsorlar da buluyor. Voleybolun sezon öncesi yaz sonundaki sponsorluk anlaşma toplantısına katıldım. Muhteşem bir işbirliği diyebilirim. Bir kadın CEO’nun başında olduğu ve kadın yöneticilerin çoğunlukta olduğu bir yazılım firmasının kadın voleyboluna sponsor olması da oldukça anlamlı.

Muzaffer Ayhan Kara

Diğer Yazarlar