Cuma, Eylül 20, 2024

Saç ekiminde, bakanlık denetimleri artırdı

saç ekimi denetimleri

‘Saç Ekimi Birimleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’, 03 Kasım 2023 Tarihli ve 32358 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı. Türkiye son yıllarda saç ekimi konusunda dünyanın en çok tercih edilen ülkelerden biri haline geldi. Bu durumda beraberinde merdiven altı saç ekimi yerleri sorununu getirdi. Bakanlık bu durumla mücadele için harekete geçti. Saç ekimi birimleri yönetmeliğinde değişiklik yapıldı.

Yönetmelikte yapılan değişiklikle, saç ekimi uygulamasında görev alabilecek sağlık meslek mensupları tanımı genişletildi. Buna göre, daha önce yer alan “tabip dışı” ibaresi kaldırılırken hemşire, sağlık memuru (toplum sağlığı), toplum sağlığı teknisyeni, acil tıp teknisyeni veya teknikeri, anestezi teknisyeni veya teknikeri gibi meslek grupları da saç ekimi yardımcı uygulayıcı sertifikası alarak saç ekimi uygulamasında yer alabilecek.

Saç ekimi eğitimi konusunda yapılacak sertifikalı eğitimlerin, Sağlık Bakanlığı’nın ilgili mevzuatı kapsamında, Bakanlıkça eğitim vermek üzere yetkilendirilmiş merkezler tarafından verilmesi esası getirildi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM