Perşembe, Eylül 19, 2024

Adel Kalemcilik, ilk dokuz ayda 409,9 milyon TL kâra ulaştı

Adel Kalemcilik, bu yılın üçüncü çeyrek sonuçlarını açıklayan şirket, net kar oranında bir önceki yılın aynı dönemine göre 9 kat büyüme sağlarken net satışlarda ise 2,3 kat yükseliş gerçekleştirdi. Adel Kalemcilik bu doğrultuda yıl sonunda 1,7 milyar TL seviyelerinde net satış hedefliyor.

Türkiye’nin ve yakın coğrafyanın en büyük kırtasiye ürünleri üreticisi olan Adel Kalemcilik 2023 yılının üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı. Buna göre dokuz aylık finansallara bakıldığında net kâr oranını bir önceki yılın aynı dönemine göre 9 kat artırarak 409,9 milyon TL seviyesinde gerçekleştiren Adel Kalemcilik güçlü performansını daha da yukarı taşıyor.

“Brüt kârı yüzde 266 arttı”

Net satışlarda bir önceki yılın aynı dönemine göre 2,3 kat artış sağlayan şirket 1.657,5 milyon TL’lik net satış rakamı ile de dikkat çekiyor. Brüt kârı ise yüzde 266 artarak 957,5 milyon TL olarak gerçekleşen Adel Kalemcilik’in brüt kâr marjı 21 puan artarak yüzde 58, FAVÖK marjı ise 19 puan artarak yüzde 39 seviyesine ulaştı. Tüm bu olumlu gelişmelerin neticesinde bir önceki yılın aynı döneminde 4,9 olan Net Borç/FAVÖK oranı 2023 yılının ilk dokuz ayında 0,9 olarak gerçekleşti.

“Yıl sonu net ciro hedefimiz 1,7 milyar TL”

Adel Kalemcilik Genel Müdürü Oğuz Uçanlar, finansal performanslarının beklentilerinin üzerine çıktığını belirterek,  “2023 yılının üçüncü çeyreğindeki finansal sonuçlarımız, güçlü performansımızı daha da yukarı taşıdığımızı bizlere gösteriyor. Yıl sonu sonuçlarımızda da başarılı tablomuzu sürdürmeyi öngörürken 1,7 milyar TL civarında net bir ciroya ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM