Pazar, Eylül 8, 2024

Tariş’in zeytin ve zeytinyağı alım fiyatı: 295 TL

Zeytinyağı üretimi

Türkiye zeytinyağı, 2022-2023 rekoltesinin 421 bin ton ile tarihin en yüksek seviyesine ulaştığını belirten Sürek, bunun ülke ve bölge ekonomisi açısından önemli getirisi olduğunu açıkladı


Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Hilmi Sürek, 2023-2024 ürün alım fiyatını 295 TL olarak belirlediklerini açıkladı. Sürek, titiz çalışmalar sonucu belirlenen fiyatla üreticinin haklarını ve ürünün değerini korumayı amaçladıklarını belirtti. Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği’nin açıkladığı 295 TL fiyatın piyasada belirleyici olacağını ifade eden Sürek, “Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği ülke, bölge ve zeytinyağı üreticileri için önemli bir güçtür. Tariş, her sezon olduğu gibi bu sezon da tüm kaynaklarını ortaklarının ürününü en iyi şekilde değerlendirmek için kullanacak. Belirlediğimiz ürün alım fiyatında kooperatiflerimizden gelen fiyat değerlendirmeleri en önemli kriter olurken, rekolte miktarları ile iç ve dış piyasalardaki gelişmeleri de dikkate aldık” diye konuştu.

“Ürün alımından satışa başarılı bir dönem geçirdik”

Türkiye zeytinyağı, 2022-2023 rekoltesinin 421 bin ton ile tarihin en yüksek seviyesine ulaştığını belirten Sürek, bunun ülke ve bölge ekonomisi açısından önemli getirisi olduğunu açıkladı. Sürek,2022-2023 sezonunda Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği’nin de ürün alımından satışa başarılı bir dönem geçirdiğini vurguladı. Elde edilen başarıda Birlik Yönetimi’nin olduğu kadar üretici ortakların da payının olduğunu ifade eden Sürek, elde edilen başarının üretici ortaklarla sağlanan güven ve dayanışma ile yürütülen çalışmaların sonucu olduğunu dile getirdi. 

“Amacımız, zeytinyağını güvenli şekilde tüketiciyle buluşturmak”

Sürek, sözlerini şöyle sürdürdü: “İçinde bulunduğumuz sezonda, kaliteli ve gerçek zeytinyağına ulaşmak herkes için büyük önem taşıyacak. Her zaman olduğu gibi birliğin en önemli hedefi üreticiden aldığı kaliteli zeytinyağını güvenli şekilde tüketiciyle buluşturmak.’’

Sezon içinde piyasa hareketlerini ve fiyat gelişmelerini izleyerek, gerekirse yeni düzenlemeler yapacaklarına da dikkat çeken Sürek, muhtemel gelişmeleri de ortaklarına yansıtacaklarını söyledi.  

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM