Cuma, Eylül 20, 2024

Bolat: Yüksek enflasyon sorunundan kurtulacağız

bakan ömer bolat

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ‘İş Dünyası İstişare Toplantısı’ kapsamında, iş dünyasının önde gelen odalar, dernek ve kurumlarının temsilcileriyle Haliç Kongre Merkezi’nde bir araya geldi. Bolat, enflasyon ve fahiş fiyatla mücadeleye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Enflasyon hakkında konuşan Bolat, “Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile TCMB’nin kararlılık içinde uyguladıkları para, maliye politikaları ile yüksek enflasyon sorunundan kurtulacağız. 2024-2026 yılları arasını kapsayan OVP’de yol haritası hedefleri ve alınacak reform tedbirleri açıkça belirtilmiştir” ifadelerini kullandı.


İndirim kampanyasına 500 işletmeden destek

Ticaret Bakanlığı’nın 13 Ekim’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine özel sektör kuruluşlarına indirim çağrısı yaptığını hatırlatan Bolat, “Kampanya davetini yaptığımız 13 Ekim’den bu yana Ticaret Bakanlığı’na başvuran 500 büyük işletme ve 55 bine yakın şubeleri ile gıdadan tekstile, beyaz eşyadan kozmetiğe pek çok farklı grupta kampanyaya katılım sağlanmıştır. Başta otomotiv ve gayrimenkul olmak üzere gıda ve giyim, perakende sektörlerinde, mobilya, elektronik eşya, lokanta ve otel gibi hizmet sektörlerinde yapılan fiyat indirimleri vatandaşlarımızı kısmen de olsa memnun etmiş, en önemlisi fiyatların düşeceğine olan inanç ve güven artmıştır” diye konuştu.


“Fahiş fiyat ve stokçulukla mücadele etmeye devam edeceğiz”

Ülkenin tüm kesimlerini dikkate alarak ve kamu yararını gözeterek fahiş fiyat, stokçuluk ve haksız ticari uygulamalara karşı Ticaret Bakanlığı olarak kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceklerini vurgulayan Bolat, “Hep birlikte; başta Cumhurbaşkanımızın önderliğinde hükümetimiz, iş dünyamız, sanayicimiz ve ihracatçımızla, çiftçimiz ve işçimizle, esnafımızla, tüketicilerimizle, memurumuz ve emeklimizle bu sorunun en kısa zamanda üstesinden geleceğimize inancımız tamdır” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM