Cuma, Eylül 20, 2024

2. Uluslararası Sigorta Fuarı açıldı

2. Uluslararası Sigorta Fuarı “Güçlü Ekonomi Güçlü Sigortacılık Yolunda Gelecek Vizyonu” temasıyla Antalya’da başladı.  Açılış töreninde konuşan TSB Başkan Yardımcısı Ahmet Yaşar, sürdürebilirliğin önemine vurgu yaptı. Yaşar, “29 Ekim 1923 sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu değil, aynı zamanda Türk Devleti’nin varlığının ve sürdürülebilirliğinin ilanıdır.  Bugün ise Türkiye ekonomisinin, istihdamın, vergi gelirlerinin sürdürülebilirliğini, kalkınmayı sağlayabilecek yegâne unsur sigortacılıktır” dedi.

Sigortacılık sektörünün yöneticileri olarak birçok uluslararası toplantıya katıldıklarını belirten Ahmet Yaşar, bu toplantılarda en çok reasürans konusunun masaya geldiğinin altını çizdi. Yaşar, reasürans meselesi için şunları söyledi: “Sektörümüz, çözüm sunmak üzere belli bir disiplin içerisinde el birliği yaptığı ve en son Baden Baden’deki uluslararası mevzuat toplantılarında, SEDDK’nın da büyük teşviki ve katkısıyla, TSB’nin organizasyonuyla ve tüm sigorta şirketlerimizin katkılarıyla hakikaten önemli bir süreç geçirdik. Baden Baden’de çözüm üreterek, anlaşmalarımızı yaparak ülkemize döndük. Yıl sonu bu görüşmeler tamamlanarak önümüzdeki yılın hedefleri, planları, politikaları ortaya çıkacak.” 

“Güçlü ekonomi için güçlü sigortacılık şart”

Konuşmasında sigorta acentelerine özel bir yer veren Yaşar, “TSB üyesi 73 şirketin kılcal damarlarını oluşturan sigorta acentelerimizin Anadolu’daki hizmetlerini yaygınlaştırmak zorundayız. Deprem bölgesinde yaşadıklarımız malumunuz; mesela kaskoda yüzde 25 olan penetrasyon oranı, deprem bölgesinde yüzde 17’ler seviyesindeydi. İş yeri sigortaları ve konut sigortaları da benzer şekilde Türkiye ortalamasının çok altındaydı. Burada bizlere düşen, bugünden tezi yok, sigortalılık oranını ve ürünlerimizi artırmak. Güçlü ekonomi için güçlü sigortacılığın şart olduğunu biliyorum. Güçlü sigortacılık için de en büyük görevin çok değerli aracılarımıza ve başta acentelerimize düştüğüne inanıyorum” diye konuştu. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM