Pazartesi, Eylül 16, 2024

Sağlık turizminde 2023 hedefi 3 milyar $

sağlık turizmi

Fransa, Almanya, Hollanda, İngiltere, Azerbaycan, Bosna Hersek, Kosova, Bulgaristan heyetleri Türkiye’ye geliyor 

SEDA GÖK

Sağlık Diplomasisi Derneği Başkanı Dr. Ahmet Aksu, “Başkent Ankaramızın, sağlıktaki rekabet avantajlarını kullanarak uluslararası alan açılması açısından bu fuar etkinliği bir kilometre taşı olacaktır. Bir taraftan teknik yardım ve işbirliği programları ile yumuşak güç zemininde sağlık diplomasisi yoluyla değer zinciri oluşturmak diğer taraftan yabancı hasta potansiyelini güçlendirmek ve daha fazla hastanın öncelikli tercihi olması için Ankara’nın tanıtımı yapılacak” dedi


Türkiye, sağlık turizminde tüm dünyanın tercihi olmaya devam ediyor. Sağlık turizminde 2022’yi 2.1 milyar dolar gelir ile kapatan Türkiye, gözünü 3 milyar dolar hedefine dikti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aralarında Fransa, Almanya, Hollanda, İngiltere, Azerbaycan, Bosna Hersek, Kosova, Bulgaristan gibi ülkelerin de olduğu 20 ülkenin sağlık heyetiyle bu hafta TRAVELEXPO Ankara 6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda bir araya gelecek.

Türkiye’nin 2028’de ulaşmayı planladığı 100 milyar dolarlık turizm geliri hedefi kapsamında tanıtım faaliyetleri artırılırken, bu çerçevede Ankara önemli bir fuar ve zirveye ev sahipliği yapacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın açılışını yapacağı zirve 16-19 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. Fuarın dört ana temasından birisi ise sağlık alanında olacak.

Fuara Fransa, Almanya, Hollanda, İngiltere, Azerbaycan, Bosna Hersek, Kosova, Bulgaristan, Gürcistan, İran, Irak, Kamerun, Gana, Nijerya, Senegal, Uganda, Zambiya, Tanzanya ve Kenya’dan Ticaret Bakanlığı destekli 100 kişilik sağlık sektörü temsilcisi katılacak. Sağlık Diplomasisi Derneği davetiyle gelen alım heyetleri önemli temaslarda bulunacak.


ATO, Health Ankara Projesini anlatacak

Ticaret Bakanlığı tarafından yurt içi destek kapsamında yer alan fuarda aynı zamanda Ankara’dan kamu ve özel hastaneler, klinikler, sağlık tesisleri, sağlık sektörü temsilcileri stant açarak Ankara’nın sağlık hizmetlerini tanıtımını yapacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın konuşmacı olarak katılacağı fuarda Ankara Ticaret Odası da “Health Ankara” projesi ile sağlık turizminde Ankara’nın konumuna yönelik sağlık sektörüne bilgilendirme yapacak.


Dr. Ahmet Aksu

2024’te hedef toplam hastanın yüzde 25’i

Ankara’nın ilk kez sağlık turizmi ile ön plana çıkacağına dikkat çeken Sağlık Diplomasisi Derneği Başkanı Dr. Ahmet Aksu, fuarla ilgili bilgi vererek şunları söyledi:

“Başkent Ankaramızın, sağlıktaki rekabet avantajlarını kullanarak uluslararası alan açılması açısından bu fuar etkinliği bir kilometre taşı olacaktır. Bir taraftan teknik yardım ve işbirliği programları ile yumuşak güç zemininde sağlık diplomasisi yoluyla değer zinciri oluşturmak diğer taraftan yabancı hasta potansiyelini güçlendirmek ve daha fazla hastanın öncelikli tercihi olması için Ankara’nın tanıtımı yapılacak. Bu vesile ile fuar marjında hedef ve öncelikli ülkelerden davet edilen yabancı sağlık sektörü temsilcileri ile Türk sağlık sektörü ile bir araya gelecek, ikili iş görüşmeleri yapacak ve referans sağlık tesisleri ziyaret edilecektir. 2024 yılında toplam yabancı hasta portföyünün yüzde 25’inin Ankara’da tedavi olması beklenmekte olup bu oran 500 binden fazla hasta ve 750 milyon dolardan fazla bir ekonomik büyüklüğü ifade ediyor.”

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM