Cumartesi, Kasım 23, 2024

Balçova’da bir Dünya Yıldızı: Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası

Dünyaca ünlü en önemli gastronomi organizasyonlarından biri olan “Michelin Rehberi” 2024 organizasyonu İstanbul Zorlu Center’da gerçekleşirken, Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası da dünyanın en iyi lokantaları arasında yerini aldı


Dede Adil Müftüoğlu’nun kurduğu ve bugün üçüncü kuşak temsilcileri tarafından Türk mutfağını en iyi şekilde temsil etmeyi sürdüren Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası, bu başarısı ile İzmir’in adını da dünyaya duyurdu. 

“Çıraklığını yapmadığın işin ustası olamazsın”

Dedeleri Adil Müftüoğlu’nun yıllarca büyük bir emek ve özveri ile bu mesleği  sürdürdüğünü ve kalite ve lezzetten taviz vermeden Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası’nı bir markaya dönüştürdüğünü dile getiren Okyay, “Dedem bana her zaman “Çıraklığını yapmadığın işin ustası ve patronu olamazsın” derdi. Yıllarca dedemin ve dayımın yanında, bu mesleğin her noktasında çıraklık yaptım. Daha sonra kardeşim Gökay Okyay Koç Üniversitesini bitirdi ve bana bu mesleği yapmak istediğini söyledi ve bende kardeşime aynı dedemin bana yaptığı gibi çıraklık yaptırarak bu mesleğe başlamasını sağladım. Şimdi Balçova’daki lokantamızda kız kardeşimiz Seray Ekinci ile üç kardeş hizmet veriyoruz. Bu emeklerimizin karşılığı olarak dünyaca ünlü Michelin Rehberine girmek ülkemizi, İzmir’imizi ve Geleneksel Türk Mutfağı’nı temsil edebilmek bizim için büyük bir mutluluk ve gurur” dedi. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM