Cuma, Eylül 20, 2024

AFAD’dan 29 ile turuncu, 26 ile sarı uyarı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, hafta sonu için 29 ile turuncu, 26 ile de sarı uyarıda bulundu. 

AFAD’ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda; Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan son bilgilere ve yapılan değerlendirmelere göre; 29 ilimiz için  Turuncu, 26 ilimiz için Sarı uyarı olmak üzere toplam 55 ilimiz için meteorolojik uyarı yapılmıştır” ifadeleri yer aldı. 

Açıklamanın devamında uyarı verilen illeri sıralayan AFAD, 18 Kasım Cumartesi günü itibarıyla:

“Sarı uyarı yapılan şehirler, Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Bingöl, Bursa, Burdur, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Isparta, İstanbul, Mersin, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kahramanmaraş, Niğde, Rize, Sivas, Tunceli, Trabzon, Bayburt, Karaman, Tekirdağ ve Yalova. Turuncu uyarı yapılan iller arasında Ankara, Amasya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Çankırı, Eskişehir, Edirne, İzmir, Kırşehir, Kütahya, Manisa, Muğla, Muğla, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Samsun, Tokat, Malatya, Uşak, Yozgat, Aksaray, Kırıkkale ve Osmaniye.” 

Sarı ve turuncu uyarı verilen illere bilgi geçtiklerini belirten AFAD, “Uyarı verilen illerimizde valilik, kaymakamlık ve il AFAD müdürlüklerine bilgilendirme yapılmıştır. Sarı ve turuncu meteorolojik uyarı verilen illerde ekiplerimiz teyakkuz halindedir” açıklamasında bulundu. 

Olumsuzluklara karşı tedbirli olun

Kötü hava şartlarına karşı tedbirli olunması gerektiği konusunda uyarıda bulunan AFAD,  “Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, çatı uçması, ağaç/direk devrilmesi, soba/baca zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz” diye ekledi. 

KAYNAKAFAD
İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM