Pazartesi, Eylül 16, 2024

İZ-AFED 3’üncü yaşını kutladı

İzmir Afet Bilinci, Çevre ve İklim Farkındalığı Derneği (İZ-AFED), kuruluşunun 3’üncü yıl dönümünü kutladı. İzmir Kent Konseyi’ndeki kutlamada derneğin amaç ve hedeflerini anlatan İZ-AFED Kurucusu ve Başkan Yardımcısı Av. Birgül Değirmenci, “İzmir’i derin acıya boğan ve 117 canımızı kaybettiğimiz 30 Ekim 2020 Depreminden sonra bir araya gelip, yaşanan yıkımlar ve acılar bir daha yaşanmasın diyerek yola çıktık” dedi.

“Afetlere dirençli İzmir için”

İZ-AFED’i 17 Kasım 2020’de 9 kişi ile kurduklarını dile getiren Değirmenci, “Aradan geçen 3 yıl içerisinde bugün 90 üyesi ile ‘Afetlere Dirençli İzmir’ hedefi için çalışan aktif, ciddi ve nitelik bir STK haline geldik. Aradan geçen 3 yılın içerisinde ‘Sürekli Eğitim, Sürekli Gelişim’ şiarıyla hareket ederek, sürekli kendimizi geliştirmeye çalıştık” diye konuştu.

İzmir’in en çok afet bilinci ve farkındalığı etkinliği düzenleyen veya düzenlenmesine katkı sağlayan derneklerden biri olduklarını vurgulayan Değirmenci, farklı yerel yönetimler ile ortak projeler yaptıklarını da ifade etti. Değirmenci, “Afetler, çevre, iklim, ikincil afetler, iş sağlığı güvenliği, asbest, yangın güvenliği, sivil savunma-acil durum ve tahliye planları yapabilen bir bilgi ve deneyimle faaliyetlerimize devam ediyoruz” cümlelerini kullandı.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM