Pazartesi, Eylül 16, 2024

Geleceği öğretmenler inşa edecek

İş dünyası temsilcileri, ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ kapsamında kutlama mesajları yayımladı


GÜLCİHAN ALTINKAYA

En kutsal mesleklerden birini icra eden öğretmenleri onurlandırmak için her yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde çeşitli etkinlikler düzenleniyor

Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliğini kabul tarihi olan 24 Kasım, 1981’den beri ülkemizde her yıl ‘Öğretmenler Günü’ olarak kutlanıyor. En kutsal mesleklerden birini icra eden öğretmenleri onurlandırmak için bu özel günde çeşitli etkinlikler düzenleniyor. İş ve siyaset dünyası temsilcileri de geleceği inşa eden öğretmenleri unutmayarak 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında kutlama mesajları yayımladı.

“Öğretmenlik en saygın meslekler arasında”

Ankara Gıda Tarım Ürünleri Derneği (AGT) Genel Başkanı Canan Ceylan paylaştığı kutlama mesajında, “Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesinde, ülkelerin kalkınması ve milletlerin hayatında eşsiz bir yere sahip olan öğretmenler, bütün toplumlarca tarihin her döneminde büyük bir saygı görmüş ve öğretmenlik en saygın meslekler arasında yer aldı. Öğretmenlik, insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleği. Ürünü insan olan ve başlı başına bir amaç olmaktan öte, bizleri yüce gayemize ulaştıran bir vasıta. Dünya hayatının her çağında en doğru ve kazançlı yatırım insana yapılan yatırım. İnsanlık sağlam temeller üzerine yetişirse canlı ve cansız içinde bulunduğumuz hayatın her varlığı huzur ve selamet bulur. Bunları sağlayacak olan çalışkan ve ileriye bakan öğretmenlerimiz. Ülkemizin her bir köşesinde büyük fedakarlıklar göstererek eğitim-öğretim faaliyetini sürdüren, çocuklarımızın yetişmesinde büyük rol oynayan, çocuklarımıza ve gençlerimize vatan, millet, bayrak ve cumhuriyet sevgisini aşılayan, onlara hak, adalet, sevgi, saygı gibi yüce değerleri davranış haline dönüştüren, gelişmeleri, yenilikleri takip edebilecek nesilleri yetiştiren öğretmenlerimizi sadece öğretmenler gününde hatırlamak yeterli değil. Onlara gerekli saygıyı, sevgiyi, önemi ve değeri vermek hepimizin ödevi.”

“İyi nesiller yetiştirmenin gayesinde olmalıyız”

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında yayımladığı mesajda bireylerin gelişmesinde en büyük rolü olan, vatana millete faydalı bir insan yetiştirmek için tüm gücüyle emek veren öğretmenlerimiz bir ülkenin muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasında en büyük etkiye sahip olduğunu söyledi.  Öğretmenlik mesleğinin büyük bir emek, fedakarlık ve sabrın en derin duygular içerisinde sergilendiği yüce bir görevi bünyesinde barındırdığını ifade eden Apaydın, “Öğretmenlik okuldan ibaret değil. Gerek aile büyüklerimiz gerek çalıştığımız yerdeki ustalarımız hepsi birer öğretmen. Bizler bu sorumluluğu yerine getirerek, iyi nesiller yetiştirmenin gayesinde olmalı ve geleceğe ışık saçan evlatlar yetiştirmeliyiz” ifadelerine yer verdi. 

“Toplumun gelişmesinde öğretmenlerin rolü büyük”

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise yayımladığı mesajda, bir toplumun gelişmesinde öğretmenlerin çok büyük rolü olduğunu vurgulayarak, “Ülkemizdeki tüm bilim insanları, devlet adamları, doktorlar, mühendisler, avukatlar ve sanatçılarımız öğretmenler sayesinde yetiştirildi. Dolayısıyla milletimizin her bir ferdinin, kendisi ve çocukları için, öğretmenlerimize şükran borcu var. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler, yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır” sözüyle de belirttiği gibi geleceği öğretmenlerimiz şekillendiriyor. Toplumun yetişmesinde ve gelişmesindeki kilit nokta, öğretmenlerin özverili bir şekilde öğrencilerini hayata hazırlamasından geçer. Çünkü öğretmenler öğrencisinin içindeki cevheri sabırla işleyen ve açığa çıkaran kişilerdir. Öğretmenler sevgi ve şefkati bilgi ile harmanlayıp altın tepside öğrencilerine sunarak yetenekleri keşfeder ve meslek edinmede kılavuz olur” diye konuştu.

“Köklü değişimlerin temeli eğitimle sağlanabilir”

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne ilişkin, “Eğitim ve öğretim; toplumun gelişmesinin, kalkınmanın ve çağdaşlaşmanın temelini oluşturuyor. Ekonomik, toplumsal ve kültürel alanlarda gereksinim duyduğumuz köklü değişimlerin gerçekleştirilmesinin temeli eğitimle sağlanabilir. Bu yolda öğretmenlerimiz, en zor şartlarda bile ülkemizin her köşesine ulaşarak, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimsiyor. Ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarma gayreti gösteren tüm öğretmenlerimiz, aydınlanmanın ve gelişmenin neferi. Ülkemizin geleceği için önemli sorumluluklar taşıyan, tüm güçlüklere rağmen hizmet aşkıyla çalışan, çocuklarımızın ve gençlerimizin çağdaş dünyanın uygar bireyleri olmaları için çabalayan, görevlerini yerine getirirken hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyoruz” mesajını paylaştı.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM