Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Bakan Şimşek: KKM’nin azaltılmasında ilerleme sağlıyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek TRT Haber’e ekonomi gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, kur korumalı politikaların azaltılması gerektiğini belirterek, bu konuda ilave adımlar atılacağını ifade etti. Programın ana hedefinin yüksek ve sürdürülebilir büyüme olduğunu vurgulayan Şimşek, aynı zamanda makro finansal istikrarın sağlanmasıyla rezerv birikiminin önemli olduğunu ifade etti. Bakan Şimşek, Kur Korumalı Mevduat’ın (KKM) azaltılması noktasında ilerleme sağlıyoruz. Bu konuda da önümüzdeki dönemde ilave adımlar atabiliriz. KKM devlet için koşullu bir yük” dedi.

Daha sürdürülebilir büyüme patikasına girmiş bulunduğunu belirten Şimşek, bir taraftan fiyat istikrarı yani enflasyonun tek haneye düşmesi ile sağlanacağını belirtti. Bakan Şimşek, bu fiyat istikrarını oluşturmak için KDV, ÖTV gibi enflasyonu artıran vergi artışlarının tekrarlanmayacağını söyledi.

Büyüme rakamının 2023’e ilişkin Orta Vadeli Program’daki (OVP) öngörülerle paralel gittiğini söyleyen Şimşek, “Programda 4,4’lük bir büyüme öngörmüştük. Bu düşük gibi gelebilir fakat küresel büyüme yüzde 3 veya altında olacak. Dolayısıyla küresel büyümenin 1,5 katı hızlı büyüyor olacağız. Küresel büyümenin oldukça üzerinde bir büyüme sağlamış olacağız” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM