Cumartesi, Temmuz 27, 2024

İzmir Shop, kente özgü tasarımları ile TTI İzmir Fuarı’nda

izmir shop ttı fuarında

Türkiye’nin en büyük turizm platformu olan TTI İzmir ‘Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi’, sektörün önde gelen profesyonellerini 17’nci kez bir araya getiriyor ve sektörel fırsatlar sunuyor. İzmir’in köklü kültürel değerlerini yenilikçi hediyelik eşyalara dönüştüren İzmir Shop sosyal girişimi de  bu yıl 7-9 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek TTI İzmir Fuarı’nda yerini alıyor. Kentimiz İzmir Derneği tarafından yürütülen girişim hem kentin kültürel mirasını yaşatmak hem de eğitimde fırsat eşitliği sağlamak üzere çalışıyor.

İzmir Shop genç tasarımcı, geleneksel zanaatkâr ve kadın kooperatifleri ile iş birliği içinde İzmir’in tarihi ve kültürel birikimini çağdaş tasarımlarla buluşturuyor. Koleksiyonlarında kentin simge yapılarından tarihi kişiliklerine, coğrafyaya özgü çiçeklerinden yüz yıllık dokumalarına kadar pek çok farklı ürün yer alıyor.


Her bir üründen elde edilen gelir, eğitimde fark yaratıyor

Kurumsal satış modelinin uygulandığı girişimde, elde edilen gelirin tamamı yine Kentimiz İzmir Derneği tarafından yürütülen Kontak – Yenilikçi Öğrenme Merkezi’ndeki çocukların ücretsiz bir şekilde okul dışı eğitime erişmesi için aktarılıyor. İzmir’deki sosyo-ekonomik açıdan dezavantaja sahip her çocuğun 21. yüzyıl becerileri kazanması için düzenlenen atölye programları arasında Robotik Kodlama, Üç Boyutlu Tasarım, Kültürel Miras, Güçlü İletişim, Astronomi, Eğlenceli Roket, Afetlere Hazırım gibi başlıklar yer alıyor.

İzmir Shop’un B Holündeki E-232 numaralı standını ziyaret edecek turizm profesyonelleri hem kentin kültürel mirasını yeniden keşfedecek hem de eğitimde fırsat eşitliği yaratmak için anlamlı kurumsal sosyal sorumluluk projelerine adım atacak. Aynı zamanda, standı ziyaret eden profesyoneller arasında düzenlenecek günlük yarışmalar sonucunda İzmir Shop’un özgün tasarımlarından oluşan özel armağanlar verilecek.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM