Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü’nün gıda fonu (EIT Food) tarafından desteklenen Empowering Women in Agrifood (EWA) programı, Impact Hub İstanbul’un gıda ve tarım girişimcilik platformu Foodback ve Topraktan ortaklığında hayata geçirildi. 10 girişimcinin finale kaldığı programda 10 bin Euro değerindeki birincilik ödülünü, sürdürülebilir ve postbiyotik bitki gelişim düzenleyicisi Microhobist ile Sultan Gül, Tuğçe Nur Erçetin, Züleyha Demirci, Büşra Yılmaz, 5 bin avro değerindeki ikincilik ödülünü ise yosunlardan biyoplastik granülü üretimi yapan Palgae ile Eylül Er aldı.
“Kadın girişimcileri desteklemeye devam edeceğiz”
EWA Programı kapsamında dört yılda 45’ten fazla kadın girişimciye destek olduklarını söyleyen Impact Hub İstanbul Kurucu Ortağı Ayşe Sabuncu, “Türkiye’de kurulan girişimlerdeki kadın girişimci oranı son yıllarda ortalama olarak yüzde 17. Dünyadaki oran ise bu değerden birkaç puan yukarıda. Bu oranın artması için Türkiye’nin gıda ve tarım sektörlerini dönüştüren kadın girişimcileri EWA programı ile desteklemeye devam edeceğiz” dedi. EWA programına katılan 40 girişimden 6 tanesinin de program sonrasında yatırım almaya devam ettiğini ekledi.