Cumartesi, Temmuz 27, 2024

İzmir’de turizm, sağlık ve doğaseverler bir arada

FİLİZ EROL

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı himayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, TÜRSAB desteği ile İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık ortaklığında düzenlenen 17. TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi fuarİzmir’de kapılarını açtı. Uluslararası turizm aktörlerinin buluştuğu TTI İzmir ile birlikte, doğaseverlerin buluşma noktası olan TTI Outdoor 3. Kamp, Karavan, Tekne, Outdoor ve Ekipmanları Fuarı ile bu yıl ilk kez TTI Health 1. Sağlık Turizmi Fuarı’nın da açılışı gerçekleşti. Dünyanın dört bir yanından sektör profesyonellerini bir araya getirirken uluslararası katılımcı ve ziyaretçileri yeniden buluşturan fuarlar, 9 Aralık’a kadar sürecek.

“KKTC’den İzmir’e olan seferlerin artması kardeşlik bağımızı artıracak”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) değerlerinin ve zenginliklerinin ne kadar önem arz ettiğini vurgulayan KKTC Başbakan Yardımcısı ve Turizm, Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan yeni havalimanın ne kadar önemli olduğunu, havalimanı sayesinde ülkemize gelen yolcu sayısının ciddi şekilde arttığını ve sefer sayılarının artırıldığını söyleyebilirim. Türk Havayolları ile işbirliği içerisinde, geniş gövdeli uçakları da yeni havalimanına indi. Bu durum bizim için mutluluk verici. İzmir’de bulunduğumuz bugün içerisinde KKTC’nden İzmir’e olan sefer sayılarının ne kadar önemli olduğunu gördük. İzmir seferleri içerisinde Sahne Ekspresi’ne seferi sayılarının koyulması Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve İzmir’deki bütün kardeşlerimizin bağlarını artıracak. Alternatif turizm modelleri içerisindeki yarattığımız bir taraftan dalış turizmi bir taraftan da dağcılık ve alternatif turizm modelleri başlıyor. Türk medyasının yapmış olduğumuz etkinliklerde KKTC’nin dünyaya tanıtılması ile yaptığı çalışmaların altını çizdiği için teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.

“İzmir’e gelen turist sayısını 4 milyona çıkaracağız”

Türkiye’nin en büyük turizm platformu olan fuarda, sektörün önde gelen temsilcilerini bir araya getirdiğini dile getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi Tunç Soyer, “Bu buluşmanın çok önemli bir misyonu var. İzmir’i ulusal ve uluslararası turizm aktörlerinin buluştuğu bir merkez haline getirmek. Karavan ve tekne ekipmanları üretimini yapan firmalara da fuarda yeni pazarlar kazanmasını sağlıyoruz” diye konuştu. İzmir’in sağlık sektörü açısından çok büyük bir potansiyele sahip olan olduğunu aktaran Soyer, bu fuarın sağlık turizminin cazibe merkezlerinden biri haline gelmesine katkı sağlayacağını belirtti. Fuarda 4 gün boyunca 11 ülkeden 250’nin üzerinde katılımcı ağırlanacağını aktaran Soyer, yaklaşık 59 ülkeden yüzlerce misafirin İzmir’i ziyaret edeceğini söyledi. 4 yıl önce sahip olunan benzersiz zenginliği dünyaya anlatmaya söz verdiklerinin vurgulayan Soyer, İzmir’e gelen turist sayısını 4 milyona çıkaracaklarını dile getirdi.

“İzmir’den dünya turizmine öncelik eden şehirlere direkt uçuşlarımız var”

Pandemi sonrasında dijital turizm altyapısını kuran ilk şehrin İzmir olduğunu belirten Soyer, “Ayrıca artık İzmir’den Venedik, Barselona gibi dünya turizmine öncelik eden şehirlere direkt uçuşlarımız var. İzmir’in liman kenti kimliğini güçlendirmek için İzDeniz şirketi İzmir- Midilli seferlerine başladı. 2024 yılında seferli yolcu sayısını üçe katlamayı hedefliyoruz. Dünya genelinde pandemi seyahat etme alışkanlıklarımız ve sağlık sektörünü derinden etkiledi.  Özellikle, doğayla uyumun ve dijitalleşmenin öne çıktığı bir dönemden geçiyoruz. Şehrimiz İzmir ve ülkemiz bu dönemde dünyaya yön verebilecek çok büyük bir potansiyele sahip” dedi.

“Turizmciler, turiste müşteri değil misafir gözüyle bakıyor”

Ülkemizi gelecek yüzyıllara taşıyacak adımların atılması gereken bir dönemden geçtiklerini vurgulayan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, bu yolda Türkiye’nin en stratejik sektörü olan turizmin temsilcilerine önemli görevler düştüğünü belirtti. Bağlıkaya, “Ne mutlu ki Türkiye’nin dünyada rekabet yüzünün en yüksek olduğu sektörler arasında turizm başı çekiyor. Dünya sıralamalarına baktığımızda başka hiçbir sektörde turizmde ulaştığımız uluslararası başarıya ulaşmış değiliz. Turizmdeki bu başarıda şüphesiz ki dur durak bilmeden çalışan gayret gösteren sektör temsilcilerimizin ve meslektaşlarımızın büyük emeği var.  50 yıldır bitmek bilmeyen enerjileriyle adım adım büyüttükleri turizmdeki bu başarıyı kalıcı kılmamız ve mevcut seviyesinin çok kalitesine taşımamız gerekiyor. Turizmi sadece ekonomik katkısıyla değerlendirmek mümkün değil. Biz turizmciler, turisti de müşteri değil misafir gözüyle bakan ve ağırladığımız bir anlayıştan geliyoruz” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM