Cumartesi, Temmuz 27, 2024

İzmir, fuarlar ile dünyaya açılıyor

FİLİZ EROL

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZFAŞ tarafından 2024 yılında yapılacak fuarların lansmanı gerçekleştirildi. Lansmanda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir’in fuarlar kenti olma vizyonunu her sene daha da güçlendirmeye çalışıyoruz. İZFAŞ’ın kurulduğu günden bu yana ülkemiz fuarcılarının lokomotifi olması göğsümüzü kabartmaya devam ediyor. 2024 yılında 29’uncusunu gerçekleştireceğimiz Marble İzmir, 18’inci kez kapılarını açacak TTI İzmir gibi çok köklü fuarlarımızın yanı sıra Optic World ve Fashion World’un gibi birçok uluslararası fuar İzmir’de gerçekleşecek” diye konuştu. 


“Yılın her gününü fuarlarla doldurduk”

İzmir’i fuarlar kenti yapma hedefiyle 5 sene boyunca yaptıkları çalışmaları anlatan İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, “2019’dan bu yana fuarlarımızın sayısı 15’ten 43’e çıkardık. Yeni sektörler ekledik. İzmir için önemli sektörleri öne çıkardık. Her günü dolu bir İzmir Fuarının çatısı altındayız. Şehrimizdeki uluslararası fuarların sayısını çoğaltmaya ve niteliğini yükseltmeye gayret ettik” ifadelerini kullandı.


“Fuar destek rakamımızı 80 milyon TL’ye çıkardık”

Dünya Fuarcılığı’nın değişmeye başlayan yörüngesinde İzmir’in çok merkezi bir konumda olduğunu vurgulayan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin yayınladığı 2024 yılı fuarlar takvimine göre, şehrimizde önümüzdeki yıl 36 fuar gerçekleşecek ve bunların 16’sında İZFAŞ’ın imzası var. Önümüzdeki hafta çarşamba günü, aralık ayı yıl sonu meclis toplantımızda 2024 yılında vereceğimiz güncellenmiş fuar destek rakamımızı 80 milyon TL’ye çıkararak, meclisimizin onayını sunarak firmalarımızın, üyelerimizin, iş insanlarımızın fuarlarına katılma teşvik konusunda inşallah bu meclisimizin onayıyla yıllanıyor olacağız” diye konuştu.


“Fuarlar, ihracatçılara yeni ufuklar açıyor”

 Fuarların ihracatı artırmak birçok sektörde ticareti canlandırmak, yenilikleri kitlelere ulaştırmak adına önemli bir misyon taşıdığını belirten Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “İzmir fuarlar kenti kimliğiyle iş dünyası ve ihracatçılara yeni ufuklar açıyor. EİB, Türk ürünlerinin tanıtımını yurtdışındaki fuarlarda yapmaktadır, ihracatçıların İzmir’deki fuarları ziyaret etmelerini sağlıyor. 2024 yılı fuarlarının Türk ihracatına olumlu katkılar sunacağına inanıyorum” diye konuştu.


“Gücümüzü fuarlarla taçlandırıyoruz”

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Akdaş ise “Uzun yıllardır düzenlenen fuarlarla, tarımdan tekstile sanayiden turizme kadar uzanan her sektörde geniş bir yelpazede gelişen İzmir’in fuarları büyük önem taşıyor. Fuarlar, uluslararası ticari işbirliklerine imza atılmasını, turizm işbirliklerini sağlıyor. Şehrin ihracatçıları ve iş insanları olarak gücümüzü yeni fuar ve organizasyonlar ile taçlandırıyoruz” ifadelerini kullandı. 


“İzmir’i uluslararası konuma taşıyacak”

Fuarlar bir şehrin ticaret potansiyelini ve kültürel zenginliğini yansıtan önemli alanlar olduğunu dile getiren İzmir Esnaf ve Sanatkaralar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ata, “İZFAŞ’ın bu hedef doğrultusunda düzenlediği fuarlarla İzmir’i uluslararası konuma taşıyacağına inanıyorum. Yıllardır ticaretin kalbi İzmir’de atıyor. İzmir’in fuarlar kenti olarak ön plana çıkması, esnaf ve sanatkarlar için büyük önem taşıyor. İzmir’in fuarlar kenti olarak dünyada ön plana çıkması esnaf ve sanatkarlar ticaretin ötesinde bir deneyim sunuyor” sözlerine yer verdi. 


“Denizciliğe ve lojistiğe verilen önem için çok avantajlıyız”

İzmir’de geçmiş dönemde, olmayan denizcilik fuarının sayısının günümüzde 3’e çıktığını söyleyen İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, “İzmir için limanlar şehri, lojistiğin başkenti diyoruz, bu anlamda denizcilik fuarlarımız çok büyük önem taşıyor. Denizciliğe ve lojistiğe verilen önem için çok avantajlıyız” dedi. Öztürk, ayrıca geçmiş dönemde söz verdikleri, ‘Kruvaziyer Fuarı’nı İzmir’e kazandıracaklarını vurguladı.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM