Perşembe, Eylül 19, 2024

Rekabet Kurulu’ndan gıda firmalarına ceza

Rekabet Kurumu

Rekabetin Korunması Hakkındaki Kanunun ihlal edilip, edilmediği yönündeki soruşturmaları tamamlayan Rekabet Kurulu, bazı gıda firmalarının rekabeti ihlal ettiği gerekçesiyle yürüttüğü soruşturmaları sonuçlandırdı ve çeşitli para cezaları verildi.

Rekabet Kurumu’nun internet sitesinde yer alan duyurulara göre; Aksaray Unlu Mamulleri Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi hakkında yürütülen soruşturma sonucunda, alıcılarının satış fiyatlarını belirleyerek rekabeti ihlal ettiği tespit edildi. Firmanın uzlaşma talebinin kabul edilmesiyle yüzde 25 indirimli olarak 2 milyon 219 bin 764 TL para cezası kesildi.

Kurul, Danone Tikveşli Gıda ve İçecek Sanayi ve Ticaret Şirketi ile Nestle Türkiye Gıda Sanayi A.Ş. arasındaki ‘duyarlı bilgi değişimi’ yoluyla kanunun ihlal edilip edilmediğini değerlendirdi. Soruşturma sonunda Danone Tikveşli’ye ceza çıkmazken, Nestle için kesilen ceza dudak uçuklattı. Nestle’ye 260 milyon 183 bin 629 TL para cezası verildi.

Eti Gıda San. ve Tic. A.Ş.’ye 36 milyon 96 bin 652 TL, Horizon Hızlı Tüketim Ürünleri Üretim Pazarlama Satış ve Ticaret A.Ş.’ye 55 milyon 140 bin 344 TL ceza uygulandı.

Binboğa Üretim Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye alıcılarının yeniden satış fiyatlarını belirleyerek kanunu ihlal ettiği gerekçesiyle 3 milyon 938 bin 700 TL ceza kesildi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM