Pazartesi, Eylül 16, 2024

Emlak sektörü 13-14 Ocak’ta bir araya gelecek

Emlak sektörü

Ankara’da iki gün boyunca sürecek olan ‘Konut Sektöründe Akademik Merkezi İdare Sivil Toplum Kuruluşları Buluşma Çalıştayı’ düzenlenecek. Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası tarafından düzenlenen çalıştaya akademisyenler, kamuda görev yapan birçok isim ve emlak danışmanları katılacak. Kırıkkale Üniversitesi ve Hacı Bayram Üniversitesi Tapu Kadastro Yüksekokulu ile iş birliği içerisinde 10 köklü üniversitenin görevlilerinin katılacağı çalıştay, 13-14 Ocak 2024 tarihlerinde Esenboğa Büyük Anadolu Oteli Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek. Çalıştayda konut sektörünün güçlü ve zayıf yönleri ele alınarak katılımcılardan görüş ve öneriler alınarak, sektörün yol haritasının hazırlanmasında kullanılacak.


Emlak sektörü masaya yatırılacak

Çalıştay ile birçok ismi bir araya getireceklerini ifade eden Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, “Akademisyenler ile sektörün ihtiyaç duyduğu iş gücünün yetiştirilmesinde sorumlu üniversitelerin öğretim programı süresince karşılaştığı sorunları, gayrimenkul sektörüne yönelik akademik anlamda eksik görülen literatür başlıkların belirlenmesi gibi konuları konuşacağız. Öte yandan meslek etiğinin korunması anlamında ilgili meslek odalarının üyelerine yönelik yapıcı uygulamaların geliştirilmesi, ilgili meslek örgütlerinin sektöre yönelik pozitif yönlü algı oluşturması ve oluşturulan algının geliştirilmesine yönelik projelerin belirlenmesi gibi meseleleri ele alacağız” dedi.

Birçok önemli ismin çalıştaya kayıtılacağına da değinen Akçam şunları belirtti: “Sektörün güzide temsilcileri ile hayatını bu mesleğin mutfağına adamış akademisyenleri buluşturacağız. Prof. Dr. Ender Güler, Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş, Doç. Dr. Mehmet Ali Aksoy, Prof. Dr. Yetkin Bulut gibi isimlerin yanı sıra Ticaret Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, STK’lar Genel Müdürlüğü yetkilileri de katılacak. Ayrıca Adana, Ankara, Bursa, Antalya, İstanbul, Kocaeli, Manisa, Sakarya, Samsun, İzmir Emlak Odası Başkanları da katılım sağlayacak.”

Kamu görevlilerinin de çalıştayda yer alacağına değinen Akçam, “Kentsel dönüşüm politikalarında emlak danışmanlarının rol üstlenmesinin sağlanması için yasal mevzuat düzenlemesi, kanuni boşluklar veya mevzuat eksikliği gibi konuları da konunun ilgililerine ileteceğiz” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM