Pazartesi, Eylül 16, 2024

Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı’nda son başvuru 19 Şubat

Tarım ve Orman Bakanlığı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı başvurularının devam ettiğini belirterek son başvuru tarihinin 19 Şubat olduğu hatırlatmasında bulundu. 

Bakanlığın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamanın devamında, hibe desteklerinden faydalanmak ve hayallerini gerçeğe dönüştürmek isteyen girişimciler için  İl/ilçe tarım ve orman müdürlüklerinden veya  internet sitesi üzerinden başvuru yapabileceği belirtildi.

Destekler belli oldu

Hibe desteği için proje limitleri hakkında yapılan açıklamada, hibe desteğinin yüzde 50 oranında olacağı aynı zamanda, altyapı ve yatırımlarında hibeye esas proje tutarının 100 bin TL ile 3 milyon TL, ekonomik yatırımlarda hibeye esas proje tutarı ise 300 bin TL ile 14 Milyon TL arasında destek verileceği ifade edildi. 

Öte yandan projeye kadın, genç, tarımsal amaçlı örgütler ve aile işletmelerine ilave puan ayrıca, Organize Tarım Bölgelerinde yatırım yapanlara, kırsalda ikamet eden yatırımcılara öncelik verileceği belirtildi. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM