Pazartesi, Eylül 16, 2024

Medical Point, Şavkar’ın sağlık sponsoru oldu

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi ve Şavkar Cimnastik Spor Kulübü arasında ‘Olimpik Branşlar Sağlık Sponsorluğu’ kapsamında düzenlenen imza töreni gerçekleştirildi. İEÜ Medical Point Hastanesi, olimpik branşlar sağlık sponsoru oldu. Sponsorluk anlaşması, Medical Point Hastaneler Grubu CEO’su Veysi Kubba ve Şavkar Spor Kulübü Başkanı İsmail Göktekin tarafından imzalandı.

Törende konuşan Kubba, “Sağlık, başarılı bir spor kariyerinin temelidir ve bu nedenle genç sporcularımızın sağlıklarını küçük yaşlardan itibaren desteklemek amacıyla buradayız. Medical Point Hastaneler Grubu olarak, en üst düzeyde kaliteli sağlık hizmeti sunma taahhüdümüzü sürdürürken, genç sporcularımıza küçük yaştan başlayarak sağlıklı olma bilincini kazandırmak ve onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için çalışıyoruz. Bu misyonla başlattığımız Zübeyde Hanım’ın Kızları Projesi bunun en güzel örneklerinden biri. Küçük yaşlardan itibaren çocuklarımızı sigara, alkol, madde kullanımı gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla bu projeyi başlattık. Dünya ve Avrupa şampiyonları çıkaran spor kulübü ile Medical Point Hastanesi’nin bir araya gelmesinin bir felsefesi var. Spor ve sağlığı bir bütün olarak gören anlayış ile devam ediyoruz” diye konuştu.


“Spor ve sanat anlamında da marka olma anlamında ilerliyoruz”

Şavkar Cimnastik Spor Kulübü ile çocukların sağlıklı gelişimi için adım atacaklarını belirten Kubba, “Önemli iki markaya çocukluktan zihinlerine gelişmesini sağlayacağız. Geleceğin iş adamları, cumhurbaşkanları olma ihtimali olan, çocukların aramızda olma ihtimali yüksek. Gelecekte büyüyecek, filizlenecek ve meyve verecekler bu nedenle iki marka zihinlerinde önemli yer tutacak. Gururun alt yapısını sağlayacak tüm mekanizmaları biz vereceğiz, onlar da çok çalışıp dünya şampiyonu olacaklar. Bu nedenle sağlıkla sporun bir arada olması gereken vizyonu sağlamak önemli. Medical Point ailesi olarak sadece sağlık değil spor ve sanat anlamında da marka olma anlamında ilerliyoruz” dedi.


“Cimnastik çok üst düzeylik isteyen bir spor”

Hiçbir başarının tesadüf olmadığını dile getiren Şavkar Cimnastik Spor Kulübü Başkanı İsmail Göktekin ise “Kulübümüz 1991 yılında kurduğunda Karşıyaka’da çıkan, küçük bir yapıydı.  Avrupa Dünya Şampiyonu Olimpiyatlarında Madalya ile yola çıkan bir hedefimiz vardı. 19 yılın sonunda ilk dünya şampiyonunu çıkarttık.  Sonrasında aynı yarışına dünya ikincimiz çıktı” dedi.  Cimnastik branşında başarı yakalamanın çok zor olduğunu vurgulayan Göktekin, “Tehlike bir branş olduğu için iyi imkanlarınızın olması lazım.  Cimnastik çok üst düzeylik isteyen bir spor. Güzelliği de tüm branşların temeli olması. Tüm çocukların, üç yaşında itibaren mutlaka cimnastikle tanışması gerekiyor.  Çünkü cimnastikle başlayan her çocuk diğer branşların altı yapısını oluşturuyor.  Biz bu mottoyla 1991 yılında çıktık. Kulübümüz Tokyo Olimpiyatlarına 5 sporcudan 4’ü ile katıldı. Türkiye’de tüm branşlar içinde İstanbul Büyükşehir, ENKA ve Fenerbahçe ile beraber dört sporcu götüren en başarılı kulüp olduk. İzmir tarafında da binlerce çocuğa temel cimnastik eğitimi verdik. Çocuklar geleceğin şampiyonları, yöneticileri, cumhurbaşkanı ve başbakanları olacaklar.  Medikal Point ile yaptığımız bu birliktelik bizim için çok anlamlı. Çünkü cimnastik dünyada en fazla sakatlığın olduğu branşın ilk ikisi içerisinde.  Üst düzey sporcularımızın ameliyatını çok üst düzey doktorların yapması gerekiyor” sözlerini kullandı.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM